Tranziția de la un cerc îngust la lumea largă

214Dacă nu sunt inclus în grupul de zece, nu pot avea un impact efectiv asupra lumii să o pot duce la corectare, deoarece fără grupul de zece este imposibil să atrag Lumina care reformează. Singur, nu pot  transmite lumii cunoștințelor teoretice.

Dar, în orice caz, merită să începeți diseminarea. Dacă cineva are o scânteie spirituală și este conectat la grupul mondial Bnei Baruch, atunci prin ea, va primi lumina și va putea influența lumea exterioară.

Diseminarea înseamnă că mă transform într-un canal prin care lumina superioară poate ajunge la dorințele necorectate și le poate influența. Dacă vorbim în grupul de zece despre dorința noastră de a ne uni, atunci ne conectăm între noi și prin această unitate, pe de o parte, ne conectăm la Creator și, pe de altă parte, ne conectăm cu lumea exterioară, dorind să ne conectăm unul cu celalalt.

Această conexiune nu se realizează prin explicarea metodei de corecție oamenilor. Vorbim pur și simplu despre conexiune, unitate, viitorul lumii, scopul creației și modul în care aceasta ne ajută în viață și ne oferă răspunsuri despre scopul existenței noastre.

Principalul lucru este să înțelegem că scopul nostru este să corectăm Kli-ul lui Adam HaRishon, să-l readucem la starea sa perfectă. Și de aceea diseminarea Cabalei este atât de importantă astăzi. La urma urmei, am ajuns la ceea ce se numește ultima generație, adică ultima corecție generală. Ne aflăm chiar în punctul de tranziție de la înțelepciunea Cabalei implementată în cadrul unui grup mic, de zece, până la distribuirea pe scară largă a Cabalei în masă, acoperind întreaga lume.

Acest lucru este facilitat de starea generală a lumii, datorită pandemiei coronavirusului și a altor cataclisme în care lumea va fi atrasă din ce în ce mai mult. Lumea va trebui să treacă printr-un proces foarte dificil și să experimenteze mule stări neplăcute. Când Lumina superioară se apropie de noi în funcție de cursul natural al timpului și de un program predeterminat de dezvoltare și nu suntem pregătiți pentru aceasta, atunci ea ne aduce necazuri și probleme.

Dacă suntem pregătiți pentru asta, atunci lumina ne va face să avansăm într-un mod bun și plăcut. Prin urmare, următorul deceniu poate fi bun sau rău, în funcție de cât de mult ne unim împreună și ne conectăm cu lumina superioară pentru a răspândi înțelepciunea Cabala prin noi, adică pentru a deveni un canal prin care lumina superioară va afecta întregul populația pământului.

Din lecția zilnică de Cabala 25.04.21, „Importanța diseminării Cabalei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: