Tranziția la diferite niveluri de conștiință

738Întrebare: La nivelul naturii neînsuflețite, particulele, de exemplu, electronii, respectă legile fizicii. Acesta este sensul lor despre câmpul informațional superior?

Răspuns: Da, ei urmează absolut, complet, orbește, instrucțiunile din acest câmp, instrucțiunile Creatorului.

Întrebare: Și cum are loc tranziția la niveluri superioare de conștiință, să zicem, de la vegetativ la animat?

Răspuns: În acest caz, dorința sare la un nivel complet nou. Dacă nivelul static are grijă doar de starea sa constantă și nu dorește să se schimbe în nici un fel, atunci nivelul vegetativ, dimpotrivă, tratează mediul în mod creativ. Conform naturii sale, vrea să primească cât mai multe lucruri benefice și să expulzeze tot ceea ce îi este dăunător și astfel să crească.

Următorul nivel animat este și mai mare. Pentru a obține ceva benefic din lumea înconjurătoare și pentru a reda tot ceea ce nu este necesar sau dăunător, animalul dezvoltă mișcare, proprietăți speciale pentru absorbție, excreție și așa mai departe.

Iar omul lucrează deja la cel mai înalt nivel, la nivel spiritual. Diferența dintre un om și nivelul animat anterior este că el trebuie să lucreze conștient, cu dorință, cu intenție, dar nu fizic.

Întrebare: Se dovedește că câmpul crește egoismul atât de mult încât se manifestă ca o schimbare a structurii unui obiect material. Adică: plantele care se unesc formează țesuturi animate și sunt deja capabile să realizeze această dorință?

Răspuns: Da. Nu numai numărul de elemente din atom crește, dar atomii înșiși și moleculele în sine, combinațiile lor, devin complet diferite. Combinațiile lor capătă o esență nouă. Aceasta nu este doar colecția lor și unele noi proprietăți fizico-chimice, dar sunt cu adevărat capabile să memoreze, să ofere informații și să le schimbe între ele. Astfel apar elementele active, radioactive etc.

Vedem cât se dezvoltă treptat natura vegetativă și animată. Toate tranzițiile de la nivel la nivel și stările intermediare care apar în timpul tranzițiilor între aceste proprietăți sunt explicate în Cabala.

Întrebare: Toate acestea sunt controlate fără echivoc de Reshimot (înregistrări de informații)? Nu există coincidențe?

Răspuns: Totul este determinat la o scară atât de mică încât nu o putem observa. Dar acest lucru este absolut clar legitimat în natură.

Întâlnirile cu Cabala” KabTV, 22/03/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: