“Trebuie să reparăm oamenii?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Trebuie să reparăm oamenii?

Punctul slab al reformatorilor mondiali de-a lungul generațiilor [este că] l-au considerat pe om ca pe o mașină care nu funcționează corect și trebuie reparată, adică să-i îndepărteze părțile rupte și să le înlocuiască cu unele funcționale. – Cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam), „Pacea în Lume”.

Nu există nimic defectuos într-o persoană și nu trebuie să se schimbe nimic în ea. Totul a fost dat persoanei prin natură, astfel încât diferite atribute negative și chiar dorințe de a ucide și de a fura, ne-au fost date de Dumnezeu sau de Creator. („Natura” și „Dumnezeu” sunt privite ca aceeași forță a iubirii și dăruirii în înțelepciunea Cabalei. În Gematria, „Dumnezeu” și „natura” sunt egale ca număr.)

Nu corectăm oamenii prin închisoare sau executarea lor. Ne putem corecta plasându-ne în medii în care putem ajunge la înțelegerea faptului că trebuie să ne corectăm natura sau, cu alte cuvinte, să ne conectăm pozitiv deasupra impulsurilor noastre cele mai negative către ceilalţi.

Trebuie să ne ridicăm la următorul nivel al dezvoltării noastre fără a ne distruge atributele negative și trebuie să dobândim impulsuri pozitive în locul impulsurilor negative în raport cu ceilalți.

Când aplicăm în mod activ un impuls pozitiv, deasupra impulsurilor noastre negative, într-un astfel de mod, atunci vom începe să simțim o nouă stare de conexiune între plus și minus ca între polii negativi și pozitivi ai aceluiași câmp. Vom începe apoi să simțim o realitate pașnică și armonioasă.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: