Trecand Lumina Dobandirii in jos, catre lantul sufletelor

Fiecare persoana are dreptul de a examina daca locul pe care l-a ales pentru studiu este bun pentru ea. Totusi, dupa un test scurt, trebuie sa se decida, fara alte indoieli, si sa intre in procesul de studiu in locul selectat. Altfel, nu va fi capabil sa-l descopere pe Creator si lumea Lui.

Sunt grupuri care pretind ca studiaza dupa propria lor metoda. Dar cum poate fi o metoda acolo, daca nu a fost trecuta prin lantul de Cabalisti, de la maestru la discipol?

Este imposibil sa primesti o asemnea metoda pe cont propriu. Numai Adam HaRishon a primit aceasta metoda din Cer si a descoperit-o de unul singur. Toti ceilalti, inclusiv Abraham, au obtinut-o prin lantul de Cabalisti. La inceput, Abraham a fost un adorator de idoli, adica era angajat intr-o munca spirituala speciala, dar in forma sa inversa, apoi, el a inteles nepotrivirea.

De la Adam HaRishon au urmat douazeci de generatii, pana ce Cabala a fost trecuta lui Abraham.

Metoda dobandirii poate fi obtinuta numai prin adeziunea, agatarea de invatator. In acest fel (metoda dobandirii) vine de Sus in jos prin lantul de suflete, din suflet in suflet. Poti sa te conectezi la radacina, daca nu esti chiar Adam HaRishon? Numai Adam HaRishon este legat de Creator direct. Toate celelalte suflete trebuie sa primeasca, prin lantul de Cabalisti, in functie de locul sufletului in acest lant. Fiecare primeste de la cel care este situat inaintea lui si este conectat lantul legat la unica radacina.

Este un sistem ierarhic, similar cu un copac. Sunt pozitionat in el, intr-un loc specific si pot primi numai de la persoana cea mai apropiata de mine si superioara mie. Trebuie sa ma anulez inaintea ei, in acelasi fel in care Partzuf-ul inferior se anuleaza in fata celui superior, in lumea spirituala.

De aceea, atunci cand oamenii pretind ca primesc Lumina sau iluminare de Sus, sau in somn – ei nu sunt seriosi. Un contact spiritual se poate obtine numai fiind aproape de un Cabalist care este in viata. Daca reusesti sa obtii, cel putin, un asemenea punct de contact, de la acel punct poti dezvolta tot restul.

Totusi, fara acel punct initial, nu vei avea nimic de unde sa avansezi in continuare: Esti taiat de restul copacului, de intregul sistem de suflete. De aceea oamenii intreaba intotdeauna: Cine a fost invatatorul tau? De unde ai venit?

Din acest motiv, dintre toate diplomele, cea mai importanta bucata de hartie pe care o posed este un mic articol de ziar, in care sunt numit un student loial si mana dreapta a lui Rabash. Ea este marturia de necontestat a faptului care dovedeste cat de conectat am fost cu invatatorul meu.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 12.09.10, Scrisoarea 38

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: