Trecând prin Machsom

938.03A sparge bariera lumii spirituale înseamnă a sparge barierele din inima fiecărei persoane, care o împiedică să se conecteze cu ceilalți în sistemul global al lui Adam HaRishon, pentru a dezvălui că totul este umplut cu lumina superioară, forța superioară a dăruirii și iubirii. Trebuie să încercăm să ne deschidem inimile și să simțim adevărata noastră conexiune interioară, adică Creatorul.

Tot ce se întâmplă în această lume ne conduce la un singur scop: să ne unim, să ne conectăm, să ne dezvăluim conexiunea în cadrul sistemului integral comun și să simțim o picătură de unitate în inima noastră. Să ne imaginăm cum străpungem barierele dintre noi, trecând peste toate obstacolele și respingerea reciprocă, rezistența noastră la conexiunea interioară a inimilor.

Cu cât ne străduim mai mult spre unitate, cu atât ne convingem mai mult de cât de mult i ne opunem, cât de mult urâm această stare, ce abis negru și nesfârșit ne separă de ea. Dar dacă pășim în acest abis negru al egoismului nostru, ne străduim să ne unim în ciuda rezistenței sale și să străpungem bariera, adică dacă suntem de acord să ne depăşim respingerea și ura, atunci dezvăluim că există o picătură de unitate și conexiune.

Acolo, în cadrul acestei picături de unitate, descoperim conexiunea noastră cu Creatorul. Ura și respingerea, care s-au simțit ca un abis de netrecut, vor rămâne pentru că toate crimele vor fi acoperite cu iubire. Și, în același timp, trebuie să fiu pregătit pentru acest pas. Și de îndată ce pășesc înainte în prăpastie, descopăr un teren solid sub picioare și pot continua. Dar asta numai după ce am făcut un pas înainte.

Pentru un egoist, nu există nimic mai groaznic decât conexiunea. Aceasta este întreaga creație. Respingerea interioară pe care o găsim în inimă împotriva conexiunii cu prietenii noștri este întunericul, un abis negru de ură și nu este nimic mai rău decât asta. Reacția la conexiune este cea mai dificilă experiență dintre toate situațiile posibile din viață, deoarece provine chiar din rădăcina creației.

Dar, în ciuda acestui fapt, împreună cu prietenii noștri, ținându-ne unul de celălalt, facem un pas înainte cu ochii închiși. Știm că trebuie să o facem pentru că numai făcând acest lucru putem aduce plăcere Creatorului și putem avansa spre scopul creației.

Dacă acest lucru este cu adevărat de dragul Creatorului, atunci putem face această acțiune, mai presus de forța noastră, anulându-ne în fața prietenilor și primind putere de la ei, cu care putem merge mai departe. Acest lucru este posibil doar prin puterea grupului.

Propria mea Sefiră Malchut nu este capabilă de nimic. Dar are primele nouă Sefirot și, dacă mă alătur lor, obțin toată puterea de la ei. Toată lumea ar trebui să se unească cu prietenii în acest fel, să se aplece spre ei și să se hrănească cu forța lor.

Numai în această formă se poate avansa către Creator:

1) conectați-vă cu prietenii,

2) câștigați forță de la ei,

3) faceți un pas către Creator.

Și apoi Creatorul ne dă o picătură de unitate pentru a respira. Grupul de zece se transformă într-un vas spiritual de zece Sefirot, în interiorul căruia este Creatorul care ne umple cu lumina superioară. O picătură de unitate este o picătură de lumină, o picătură de sămânță spirituală, din care sufletul nostru începe să crească.

O picătură de unitate este dezvăluită doar în măsura eforturilor noastre de a ne uni. Dacă vrem să ne apropiem și nu o putem face, atunci o picătură de unitate vine și ne leagă. Și apoi descoperim că este Însuși Creatorul, o picătură de sămânță din starea viitoare.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 1/24/21, „Spargerea barierelor spre spiritualitate”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: