Trecerea barierei psihologice

Întrebare: De ce, în procesul studierii Cabalei, la început simt entuziasm complet, totul este clar și de înțeles, vreau să cânt. Apoi, vine un moment în care încetezi să înțelegi materialul, există îndoieli, nemulțumiri din orice și vin astfel de gânduri: „Am nevoie de asta?”

Răspuns: Asta este adevărat. Aceasta este exact ceea ce se întâmplă în Cabala. Pentru unii, acest lucru se produce foarte repede, după un an sau doi, iar pentru alții după cinci-zece ani.

Adevărul este că vine o perioadă în care omul se apropie de revelarea Creatorului, de atingere a legăturii sale cu Creatorul. Această conexiune este determinată de capacitatea de a se ridica deasupra egoismului său.

Aici apare o stupoare. Îl împinge departe de el însuși. Când totul era bine și cu ajutorul dorințelor lui egoiste s-a străduit să-l atingă pe Creator, i s-a părut că este gata să treacă prin Mahsom (barieră), să facă totul pentru a-l dezvălui pe Creator.

Când vine momentul să te sacrifici, să sacrifici egoismul tău, să începi să lucrezi cu el și să îl transformi pentru a dezvălui Creatorul, atunci începe o etapă foarte complexă, foarte dificilă, deoarece trebuie să pui presiune pe tine, să te ridici deasupra ta, să transformi egoismul în altruism, adică se produc tot felul de acțiuni anti-egoiste. Deci, oamenii când ajung la astfel de stare, de obicei pleacă.

Iată punctul principal după care omul începe să-L dezvăluie pe Creator. Trebuie depășit. Aceasta este o barieră psihologică în care egoismul este depășit și începe revelația.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 26/04/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: