Trecerea din Iordan în țara lui Israel

749.02Întrebare: În primele capitole ale cărții „Profeții” (Iosua), se precizează ce legi ar trebui respectate. Este necesar să nu vă abateți de la instrucțiunile Torei și să nu vă folosiți propria minte, ci mintea superioară. Atunci totul va fi bine. Ce înseamnă să folosești instrucțiunile pe care Creatorul le-a dat lui Moise, poporului?

Răspuns: Părăsirea Egiptului este o cale de ieșire de sub puterea egoismului. Traversarea Mării Roșii simbolizează separarea de gânduri, dorințe și motive egoiste.

Intrarea în deșert este o stare intermediară între puterea lui Faraon și puterea Creatorului. Prin urmare, deșertul are propriile legi care trebuie respectate pentru a trece această stare.

Și este de așa natură încât nu puteți folosi dorințele voastre pentru că sunt egoiste și nu au fost încă corectate. Dar puteți fi într-o stare de elevație deasupra lor și nu le aplicați.

Prin îndeplinirea acestei condiții, poporul se apropie treptat de granița țării lui Israel. Mișcarea lor continuă 40 de grade, de la Malchut la Bina.

Aceasta înseamnă că egoismul crește constant , dar în etape. Iar noi trebuie să ne ridicăm deasupra acestuia. Cu cât este mai mult egoism, cu atât o persoană se ridică deasupra lui, nu-l folosește și încearcă să-și apropie toate gândurile și sentimentele de proprietatea dăruirii, Bina.

Când trece prin aceste stări și se desprinde de Malchut (dorința egoistă), se numește că traversează deșertul și ajunge la granița intrării în țara lui Israel.

Țară, Eretz, provine din cuvântul „Ratzon” (dorință). Israel (Yashar Kel) înseamnă „direct la Creator”.

Traversarea râului Iordan înseamnă că oamenii se despart complet de trecutul lor egoist și intră într-o dorință care este îndreptată doar către Creator. Tranziția este foarte simbolică.

Când poporul Israel intră în țara Iordanului, Moise (proprietatea care i-a călăuzit) se desprinde de ei, urcă pe Muntele Nebo și, privind de departe spre țara lui Israel, moare. Deși este scris în Tora că acest loc este necunoscut până în prezent, conform legendei știm cu aproximație unde s-a întâmplat acest lucru.

Și apoi toate națiunile care alcătuiesc Israelul, așa-numitele 12 triburi, adică toate dorințele, trec Iordanul conduși de Iosua Ben Nun.

Dar nu pot intra pur și simplu în țara Israelului, pentru că aceasta este o cale de ieșire dintr-o stare egoistă într-una altruistă și încă mai au ceva egoism rămas în ei. Pentru a se desprinde complet de starea anterioară, o persoană trebuie, în cele din urmă, să taie de la sine

KabTV „Secretele cărții eterne”, 05.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed