Treceți toate problemele în tărâmul spiritual

962.6Dacă nu simt rezistență la spiritualitate, atunci nu sunt în spiritualitate. Este la fel ca atunci când mă urc într-o mașină, trebuie să pornesc motorul și să ard combustibil, energie, pentru a mă putea mișca.

Același lucru este valabil și în spiritualitate; Nu pot să stau acolo și să aștept să fiu ridicat la corectarea finală (Gmar Tikkun) împreună cu patul meu.

Nu se întâmplă așa. Corectarea apare doar prin eforturile noastre, iar eforturile sunt măsurate prin sentimentul de suferință, forța de rezistență. Deci, vorbim despre doi distrugători, obstacole fizice și obstacole spirituale, care interferează cu progresul nostru.

Obstacolele corporale sunt probleme ale acestei lumi: în familie, la locul de muncă, cu sănătatea. Și obstacole spirituale sunt ascunse în interiorul lor. Nu putem săpa adânc în obstacole, dar trebuie să le lămurim pe amândouă, pentru a vedea cât de mult ne îndreaptă către obiectiv.

Și dacă mă concentrez mai precis asupra scopului intern, atunci voi vedea cum obstacolele încep să se schimbe pentru că vin de la Creator. Și dacă înainte simțeam obstacole fizice și părea că nu pot face nimic în privința lor, acum le pot elimina datorită atitudinii mele față de scop. Problemele în familie, cu copiii și la locul de muncă vor dispărea; totul se va transforma în probleme spirituale.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 12/21/21Shamati #104 “Iar Sabotorul s-a aşezat”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: