Trei părți ale societății în ceea ce privește munca spirituală

509Suntem într-o societate, înconjurați de mulți oameni diferiți. În ceea ce privește munca spirituală, atunci când o persoană dorește să se contopească cu Creatorul, lucru care se realizează tocmai în intenție, societatea poate fi împărțită în trei părți.

O parte este poporul lui Israel (Isra-El), care tânjește direct către Creator.

A doua parte sunt „egiptenii”, adică o societate de oameni cărora nu le pasă deloc de spiritualitate. Ei fac în mod natural ceea ce simt că este bine pentru ei. Este posibil să nu înțeleagă ceea ce fac și pentru ei nu contează. Principalul lucru este că se simt bine.

A treia parte este „Erev rav” (mulțime mixtă), adică oameni care cred că ar trebui să se supună poruncilor fără intenție.

Intenția este o imagine complet diferită. Omul trebuie să se ridice deasupra egoismului său, să atragă lumina superioară către sine, să transforme egoismul în altruism și să schimbe absolut totul în sine și să înceapă să simtă Creatorul, lumea superioară.

Aceasta este o lucrare spirituală imensă și foarte dificilă. Prin urmare, există oameni care cred că nu ar trebui să se facă. Au căzut odată de la nivelul intențiilor corecte de dragul altora și de dragul Creatorului în intenții egoiste pentru ei înșiși.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” 22.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed