Trezind zorii împreună

Noi, în mod intenţionat, ne scoatem pe noi înşine din echilibru, ca să simţim cât de mult avem nevoie de Creator. Este scris: “Israel grăbeşte timpul”. De aceea, nu putem sta şi aştepta ca ceva să se întâmple de la sine. Noi înşine trebuie să acţionăm.

Dacă aceeaşi stare se tot repetă din nou şi din nou, asta se numeşte moarte. Eu trebuie să încerc să o schimb. Stă în puterea mea să schimb ziua în noapte. Toate acestea sunt numai pentru a crea o nevoie pentru Creator. Ne dorim să ne plasăm cu forţa într-o stare unde nu vom putea să facem faţă fără ajutorul Creatorului.

Asta nu este despre aducerea suferinţei asupra noastră. Acestea nu sunt stări rele. Răul este acela care vine fără o pregătire anterioară, ceea ce vine de pe calea suferinţei. Însă, eu merg pe calea accelerată a Luminii – Achishena – şi mă trezesc pe mine însumi: “eu trezesc zorii”. Eu însumi vreau să simt întunericul şi ţărâna, deoarece dezvolt un gust pentru ele. Şi fără asta nu am nicio aromă, la fel ca mâncarea fără sare şi piper, lipsită de gust.

Aceasta este o stare pozitivă, nu una negativă, unde se simte ca şi cum pământul dispare de sub picioarele tale, te cuprinde frică, capul tău este în ceaţă şi toată fundaţia este dusă. Alături de asta, undeva într-un colţ îndepărtat al minţii, eu înţeleg că asta vine numai pentru a mă avansa și, de aceea, mă bucur. Aceasta nu este calea suferinţei – împreună trezim zorii. Trebuie să curăţăm spaţiul pe care îl va umple Creatorul. Și, în momentul următor, din nou mă înghite frică.

Dacă se trezeşte în mine frica de viitor şi alături de ea înţeleg că toate acestea sunt făcute de Creator ca să mă aducă mai aproape de El, iar eu mă ţin de El, atunci justific starea mea şi frica mea, chiar şi pentru un scurt moment. Important este că obţin adeziunea cu Creatorul şi văd punctul din care tot ce s-a întâmplat ca fiind în El.

Din nou, foarte repede, pierd conexiunea cu Creatorul şi, din nou, sunt un nou născut, care și-a pierdut mama, care se uită prin jur şi nu o vede niciunde. Aceasta este o abordare egoistă, însă este deja cererea corectă pentru Creator. 1

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala din 6/24/18, Pregătire pentru Congresul din Italia 2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed