Trezirea Israel

Remarcă: Întreaga Creație este împărțită în două părți. O parte se numește Israel, a doua se numește națiunile lumii. Dacă Israelul nu își îndeplinește funcția, națiunile lumii vin la ei cu pretenții, iar acest lucru se manifestă la nivelul uman, la nivelul societății.

Comentariul meu: Asta se numește antisemitism.

Remarcă: Cu toate acestea, nici Israelul și nici națiunile lumii nu înțeleg de unde provine, deși este consemnat în Cabala și poate fi studiat.

Comentariul meu: Desigur. Este consemnat și în Tora. Ura se naște natural din națiunile lumii față de poporul Israel. Nu există niciun alt fenomen ca acesta.

Întrebare: Totuși, funcțiile Israelului și ale națiunilor lumii nu sunt alese de oamenii, înșiși? Natura le calibrează așa?

Răspuns: Nu, este determinat în funcție de suflet. Fiecare persoană din lume poate simți acest lucru.

Dintr-o dată, unii eschimoși încep să simtă nevoia să descopere o calitate a naturii, cauză și efect, de ce și din ce motiv există el. Adică aspiră la Creator, la sursa acestei cunoașteri, la aceste revelații. Prin urmare, el începe să adâncească totul și, în conformitate cu aspirația sa, este numit Isra-El, direct către Creatorul.

Întrebare: Se dovedește că ceea ce se numește poporul ales al lui Dumnezeu este doar o determinare a naturii?

Răspuns: Aș spune că în acest „ales al lui Dumnezeu” există două părți. Pe de o parte, există partea care este dată de Sus unei persoane, ceea ce înseamnă că Forța Superioară îl alege și îi dă dorință pentru asta. Pe de altă parte, persoana care simte aspirația spre Forța Superioară depune el, însuși, eforturi. Adică, trebuie să existe trezire de Sus și trezire de jos.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 28/01/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: