Ultimul din grupul de mari cabaliști

209Comentariu: În lecții, studiem în principal scrierile lui Baal HaSulam și ale fiului său mai mare, Rabash. Se pare că am restrâns aparent întregul lanț de mari cabaliști.

Răspunsul meu: Scrierile celorlalți cabaliști sunt concentrate în ambii. Prin urmare, studiind scrierile lui Baal HaSulam și Rabash, nu ne lipsește nimic. În primul rând, aceștia sunt ultimii și cei mai apropiați nouă. În al doilea rând, ei sunt cu adevărat cabaliștii moderni ai secolului XX.

În al treilea rând, toți cabaliștii anteriori de-a lungul multor generații sunt cumva adunați și concentrați în scrierile lui Baal HaSulam și Rabash, așa că nu am pierdut nimic.

În scrierile lor, Baal HaSulam și Rabash s-au bazat pe sursele cabaliste mai vechi, precum Cartea Zohar, Sefer Yețira și așa mai departe. Există, de asemenea, articole pe care ei înșiși le-au scris. Ne este mai ușor să le citim și să le studiem.

În principiu, nu avem nevoie de mai mult de atât. De asemenea, fără a depăși cadrul scrierilor lor, putem dobândi pe deplin înțelepciunea Cabalei și o putem aplica într-un mod necesar pentru corectarea noastră.

Întrebare: Baal HaSulam și Rabash sunt ca o lentilă care concentrează razele soarelui?

Răspuns: Da, Baal HaSulam a strâns pentru noi tot ce era înaintea lui. El a explicat Cartea Zoharului și scrierile lui Ari. Nu a existat un subiect important în înțelepciunea Cabalei, înțelepciunea gestionării lumii printr-un sistem de comportament superior, pe care el nu l-a lămurit.

Baal HaSulam a explicat totul, a adus înțelepciunea mai aproape de noi și a exprimat-o într-un limbaj care ne este de înțeles. Dacă nu studiem scrierile sale, vom fi de fapt incapabili să înțelegem ceva din lume, din comportamentul și scopul ei.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 10.03.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: