Un câștig, nu un sacrificiu

Întrebare: Dacă am împrumutat un prieten cu 1000$, dar el a înapoiat doar 1$, ar trebui să îl consider a fi 1000$?

Răspuns: Tu vezi clar că este 1$, dar vrei să îl iei ca întreaga sumă deoarece vrei să justifici prietenul tău și să te ridici în credință deasupra cunoașterii deoarece ești într-o relație spirituală cu el.

Dacă acționezi în acest fel, dacă dăruiești prietenului tău, atunci tu construiești calitatea dăruirii în interiorul tău, credința deasupra cunoașterii. Tu obții o calitate spirituală.

Întrebare: Deci nu ar trebui să îl întreb de restul banilor? Adică apreciez conexiunea cu Creatorul atât de mult, iar cu prietenul meu ca un mijloc pentru conexiune, că sunt dispus să sacrific banii?

Răspuns: Nu sacrifici ci câștigi. Tu primești o oportunitate de la el să ascenzi la nivelul spiritual prin credință deasupra cunoașterii.

Adevărul este că tu nu ceri înapoi banii deoarece simți că dăruind prietenului tău tu deja câștigi. Dar asta este numai într-un caz unde este o relație specială între voi doi.

Întrebare: De unde iau puterea să îl tratez în acest fel? Cum ajung la asta?

Răspuns: Ajungi la asta când simți că fiind cu el în același corp spiritual tu nici nu dai, nici nu primești; totul este unul. Prin a dărui unui prieten, din contra, tu ai adus o însemnătate profundă, un mare ajutor și o investiție imensă în corpul vostru spiritual comun. Iar tu ești încântat că poți face astfel.

Întrebare: Și în toate astea eu nu mă tem că sunt înșelat? Aceste gânduri nu apar.

Răspuns: Dacă tu ești cu adevărat într-un grup de zece, într-un grup și încercați să dobândiți Creatorul împreună, să ajungeți la nivelul Lui, atunci oportunitatea de a da unui prieten te inspiră. Ce ar putea fi mai bine?

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 4/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed