Un caz rar în istoria umanității

219.03Întrebare: Când Nelson Mandela a murit, întreaga lume a început să vorbească despre cât de mult a făcut pentru umanitate. Acest bărbat a petrecut 27 de ani în închisoare și nu și-a schimbat părerile nici măcar sub presiune. El este numărat în rândurile celor mai mari oameni.

În ce măsură este o astfel de persoană sinceră în interior?

Răspuns: Natura umană este egoism absolut, superficial și meschin, chiar și printre așa-zișii altruiști și buni cetățeni.

Cred că Nelson Mandela nu a petrecut toți acești ani în închisoare în zadar și că și-a dat seama ce se întâmplă în țara lui. Sarcina lui principală era viitorul țării. El știa că dacă nu ar exista combinația potrivită între diferitele straturi ale populației și diferite rase, ar fi rău pentru toată lumea. Prin urmare, când a fost eliberat el s-a angajat mai întâi în echilibrarea acestor părți ale populației și nu prin ridicarea urii uneia față de alta. Acesta a fost meritul lui.

După ce a cântărit în mod rezonabil toate argumentele pro și contra el a stabilit un curs pentru unificarea societății. Nu a lăsat să se dezvolte un război civil, iar ura să cufunde țara în tot felul de probleme, provocări și așa mai departe.

Aceasta a fost marea lui contribuție și exemplul pentru întreaga umanitate: este necesar să ne ridicăm deasupra a tot ceea ce a fost în trecut, să ştergem totul și să ne dezvoltăm numai împreună. Nu îi idealizez acțiunile, dar ceea ce s-a întâmplat este într-adevăr rar.

La fel s-a întâmplat în Israel. Aceasta este o poveste binecunoscută. Când Israelul a fost recunoscut ca stat, arabii i-au invadat imediat teritoriul. Israelienii nu aveau arme, era o pușcă pentru mai multe persoane. Și apoi nava Altalena a fost trimisă să ajute cu arme și întăriri.

Dar din moment ce aici erau două partide, socialist-comunist și altul, vizavi de acesta, partidul care era mai puternic atunci a scufundat această navă cu arme chiar în largul țărmului. Ca urmare, mai multe persoane au murit, dar restul au fost salvate.

Acest lucru ar fi putut servi drept justificare pentru un război civil. Dar Menachem Begin, liderul uneia dintre partide a spus: „Nu, nu ne vom răzbuna pe nimeni. Vom lăsa totul așa cum este și ne vom lupta împotriva inamicului comun.”

Există astfel de exemple în istorie când un mare lider face un pas deasupra ego-ului său, deasupra egoismului, mai presus de a se răzbuna sau de a se pune deasupra.

Astfel de oameni înțeleg că este necesar să acționeze de dragul scopului superior. Dar aceasta este o raritate în istorie.

KabTV “Am primit un apel. Moartea lui  Nelson Mandela”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: