Un limbaj care atrage lumina

525În primul rând, trebuie să știm că atunci când ne ocupăm de chestiuni spirituale, care nu se preocupă de timp, spațiu sau mișcare și, mai mult, atunci când ne ocupăm cu Dumnezeirea, nu avem cuvintele prin care să contemplăm și să ne exprimăm. Întregul nostru vocabular este preluat din senzațiile simțurilor imaginare.

Din acest motiv, înțelepții Cabalei au ales un limbaj special pe care îl putem numi „limbajul ramurilor” (Baal HaSulam, Studiul celor zece Sefirot, Partea 1, „Restricție și Linie”, Contemplare interioară).

Limbajul ramurilor este un limbaj special folosit de cabaliști. Pe de o parte, este luat din lumea noastră și, pe de altă parte, din senzația pe care o primesc din lumea superioară. Se pare că, în timp ce vorbesc în limba lumii noastre, cabaliştii propun să descrie unele fenomene din lumea superioară.

În principiu, acest lucru este imposibil, dar atunci când cineva studiază treptat textul, îi dedică mult timp și dorește să atingă legile și acțiunile spirituale reale, atunci el invită lumina superioară să se apropie de el, deoarece așa este încorporat în textul însuși de către autorul său.

Prin urmare, omul începe să se apropie de înțelegerea sensului interior al textului. În acest fel, depășește încet această barieră practic de netrecut între lumea noastră și lumea spirituală și începe să înțeleagă acțiunile spirituale prin cuvintele lumii noastre.

În Studiul celor Zece Sefirot, Baal HaSulam oferă un dicționar de termeni cabaliști și oferă o explicație a acestora care este aproape de înțelegere în lumea noastră. Dar totuși, aceasta nu este lumea noastră.

Lumina, întunericul, apropierea, distanțarea, restricția — în general, el încearcă să explice toate acțiunile lumii spirituale cu ajutorul diverșilor termeni și, studiindu-i, atragem lumina din jur asupra noastră.

De fapt, nu înțelegem despre ce este vorba, dar trezim în același timp lumina superioară, care ne influențează și ne apropie de stare în care să simțim acțiunile luminii superioare.

KabTV ”Studiul celor zece sefirot” (TES) 16.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: