Un măr putred în Arborele Cunoașterii

228În zilele noastre lumea trece prin schimbări radicale care o transformă din lumea secolului al XX-lea, care este deja în trecut, în lumea secolului XXI, o nouă eră, cu o nouă structură. Încă nu vedem unde ne conduce istoria și prin ce fel de proces de dezvoltare trece omenirea.

Ni se pare că evenimentele mondiale globale nu influențează cu adevărat viața individuală a omului, dar treptat va deveni clar că aceste schimbări ne afectează din ce în ce mai mult pe fiecare dintre noi în mod individual. În cele din urmă, toată lumea va ajunge la sfârșitul corectării și la forma corectă. Dar momentan nu știm care va fi acea formă sau cum se va putea completa fiecare. Noi înșine trebuie să ne schimbăm pentru a-i vedea pe toți pregătiți pentru corectare.

Datoria noastră este să ajutăm pe toți oamenii din lume să se dezvolte într-un mod bun, similar cu felul în care ajutăm un pom fructifer să crească, fertilizându-l și protejându-l de dăunători. Războaiele sunt calea incorectă pentru că nu ne completăm unul pe altul și, prin urmare, nu facem decât să ne prelungim și să ne înmulțim suferința.

Forțele naturii încearcă să crească fructele să fie sănătoase și coapte, iar războiul ucide oameni și întrerupe dezvoltarea sufletului lor. Trebuie să-i ajutăm pe toți oamenii să înțeleagă programul și scopul creației și cum să îl realizăm în cel mai rapid și pozitiv mod.

Din păcate, omenirea nu a învățat din lecțiile trecutului, din experiența Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, ci mai degrabă se afundă în același vârtej, doar și mai crud și mai tragic, în războiul nuclear.

Întreaga lume arată ca un măr putrezit. Creatorul a plantat o grădină a Edenului în interiorul căreia crește pomul cunoașterii. Mărul din acest copac putrezește din ce în ce mai mult, iar noi ce facem?

Oamenii care stau sub acest copac vor să corecteze această stare pentru că văd că este imposibil să continui așa. Dacă nu începem să facem corecții, atunci aceste corecții vor veni de la natură, adică de la Creator, și ne vor obliga să ne schimbăm treptat.

Prin urmare, ni se pare că lumea noastră se înrăutățește în fiecare zi pentru a ne trezi la corecție. Deja ne apasă cu atâta forță încât este cu adevărat timpul să ne gândim ce să facem. Înțelepciunea Cabala explică că totul depinde de noi, de acțiunile noastre corecte care duc la conexiune. La urma urmei, prin această conexiune reînviem toată realitatea.

Tot răul se află în egoismul omului, în dorința lui de a fi împlinit de dragul propriei plăceri. Egoismul primește plăcere chiar și făcând lucruri rele altora. Omul trebuie adus la forma dăruirii, astfel încât să se bucure doar de lucruri care îl avantajează pe celălalt. Dacă toată lumea dăruiește tuturor și toată lumea are grijă de toată lumea, atunci nimeni nu va simți vreun rău.

Imaginați-vă un sistem închis, perfect, în care fiecare element este conectat cu celelalte pentru a oferi tuturor forța de viață care vine prin el și pentru a transmite lumina superioară. Sistemul corect funcționează într-o formă perfectă, în care fiecare parte a acestuia este angajată în transmiterea forței superioare care vine prin ea către ceilalți, către elementele vecine și le transferă energie vitală. Și fiecare acționează în acest fel, ceea ce aduce plăcere tuturor.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala 01.11.2022, Scrierile lui Baal HaSulam „Pace în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed