“Un mic pas pentru om, un salt uriaș pentru omenire”

În urmă cu exact 50 de ani, s-a întâmplat un eveniment semnificativ: lumea privea cu respirația oprită cum omul făcea primii pași pe Lună. Toate posturile de radio și canalele de televiziune difuzau cuvintele lui Neil Armstrong: „Acesta este un pas mic pentru om, dar un salt uriaș pentru omenire”.

Acum, după 50 de ani, putem spune că a fost cu adevărat un progres important pentru umanitate?

Pe atunci, eram tânăr, 23 de ani, student și îmi amintesc cât m-au inspirat aceste fotografii. Visam la astfel de călătorii. În jurul meu erau o mulțime de oameni și cu toții am rămas cu ochii lipiți de ecran, urmărind ce se întâmplă.

În primul rând, eram interesat de acest lucru ca om de știință, pentru care mă pregăteam să devin. A fost un progres major în știință. Desigur, dacă te uiți la acest eveniment astăzi, nu pare atât de fatidic. Astăzi nimeni nu este impresionat de călătoriile în spațiu. Totuși, la acea vreme, oamenii erau foarte pasionați de asta. Omul a vrut să iasă din cadrul pământean, să se desprindă de Pământ și să afle ce se întâmplă dincolo de el.

Acesta a fost într-adevăr un salt uriaș pentru umanitate, fiindcă, privind de sus Pământul, am stabilit sigur că Pământul este rotund. În vechime, oamenii îl considerau, în general, un disc. Îmi amintesc că am fost impresionat de imaginile de pe Lună: globul care se ridică deasupra orizontului, aşa cum, de obicei, vedem Luna răsărind pe cer. A fost o inversiune foarte interesantă.

Am început să înțelegem că ne aflăm într-un univers vast și care este gol. Nu există nicio altă viață în întregul univers, cu excepția ecosistemului unic care conectează natura neînsuflețită, plantele, animalele și oamenii de pe Pământ și ne oferă viață. Am făcut un pas în spațiu, deschizând un spațiu nou, dar acesta era mort.

Aici umanitatea începe să realizeze două opuse: ne confruntăm cu spațiul deschis, nesfârșit al universului, dar nu există viață în el, doar pietre și un vid. Prin urmare, trebuie să avem grijă de planeta noastră – nu va mai exista un alt loc. De aceea, este nevoie să percepem toți oamenii ca trăind împreună, într-o singură casă. Nu văd că mersul pe Lună a schimbat atitudinea oamenilor în acest sens. Dar cel puțin a declanșat cercetarea în această direcție.

În ultimii 50 de ani umanitatea s-a dezvoltat semnificativ, dar în rău. Am dovedit că suntem singuri în univers și că Pământul este un loc unic, care ne dă viață. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, noi îl distrugem, apropiindu-ne de o linie roșie ireversibilă și nu ținem cont de nimeni. Ne arată cât de distructiv este egoismul nostru, iar acesta ne omoară și, de aceea, trebuie să facem ceva în acest sens.

Următorul „mic pas pentru om, dar care va deveni un salt uriaș pentru umanitate”, va fi un pas spre unificarea dintre noi. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie să pășiți pe Lună sau pe altă planetă, ci trebuie să păşiți pe voi, înșivă. Fiecare persoană trebuie să-și depășească propriul egoism, iar atunci vom face cu adevărat o descoperire uriașă pentru întreaga umanitate, deoarece vom putea să ne salvăm de autodistrugere.

Dacă fiecare dintre noi face un mic pas afară din sine, călcând pe egoismul său, ne va ridica pe toți mult mai sus decât Luna și stelele, într-o dimensiune complet diferită. Noi nu putem aboli egoismul nostru, dar ne putem ridica deasupra lui. Aceasta necesită o forță specială și nicio rachetă nu va putea să ne ridice deasupra noastră.

Fiecare persoană este ținută de forța de gravitate a propriului egoism și, prin urmare, este necesar să treziți forța opusă, care ne va smulge din dragostea de sine. Înțelepciunea Cabala este destinată acestui scop și numai ea ne dă puterea să ne ridicăm deasupra suprafeței Pământului, pentru a ne îndepărta de egoismul care ne apasă și ne ţine pe pământ.

Am dori să ne ridicăm și să ne dezvoltăm deasupra egoismului nostru, dar nu putem. Aceasta necesită o metodă specială de conectare, care este predată de Cabala. Apoi ne vom simți ca într-o rachetă, în universul nelimitat. Despărțindu-ne de egoism, vom înțelege ce forțe speciale au Pământul, Luna, Soarele și întregul univers. Vom afla de ce acest sistem este construit în acest fel și care este rolul nostru, de ce existăm în el. Totul ne va deveni clar în sensul că noi trebuie doar să ne ridicăm deasupra egoismului nostru.

Din KabTV – “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 7/18/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed