Un microscop pentru revelarea Creatorului

530Este scris: „Nu există nimeni altcineva în afară de El” și, în ceea ce privește grupul de zece, asta înseamnă că întregul grup de zece se conectează cu unica forța superioară pe care trebuie să o descopere. Stabilim o relație între noi, astfel încât această singură forță superioară să poată fi dezvăluită în noi.

Întregul grup de zece se ajută reciproc în acest sens, fiecare îi susține pe ceilalți și există numai pentru a avansa grupul de zece.

La urma urmei, întreaga mea viață spirituală este doar în grupul de zece, iar datoria mea este să le conectez pe toate într-o asemenea măsură încât, în conformitate cu această conexiune, Creatorul va fi revelat în noi. Este ca și cum am avea un microscop sau o cameră care trebuie focalizată prin rotirea butonului pentru a regla obiectivul. Dacă îl configurăm corect, atunci toate focalizările noastre sunt conectate și putem vedea o imagine clară.

Iată ce trebuie să facem în grupul celor zece: să întoarcem fiecare „lentilă” care este în grup, astfel încât să putem vedea Creatorul care este în noi. Desigur, de îndată ce reușim să-L prindem în focalizarea noastră, El dispare imediat și trebuie să-L căutăm din nou și să ajustăm focalizarea. Și așa iar și iar, dar de fiecare dată mergem mai departe prin creșterea rezoluției și ridicarea la un nivel mai ridicat de examinare și implementare.

Aceasta este munca pe care trebuie să o facem în fiecare zi și chiar în fiecare moment. Întreaga muncă este de a-i aduce pe cei zece într-o stare în care văd nu zece oameni, ci zece calități și, conectându-i din ce în ce mai precis, simt Creatorul pe nivelul din ce în ce mai înalt al NRNHY.

Apoi vom începe să percepem Studiul celor Zece Sefirot în simțurile noastre – ca ceva care se întâmplă în inima și mintea omului. Vom înțelege ce sunt ecranul și Kli-ul în sentimentele noastre. Vom începe să trăim în lumea spirituală chiar dacă deocamdată suntem ca niște copii care nu înțeleg prea bine, dar deja percep și simt schimbările care au loc.

Acesta va fi un adevărat studiu al înțelepciunii Cabalei. Vom începe să înțelegem limbajul său de ramuri, limba în care au scris cabaliștii pentru a transmite informații spirituale din generație în generație, folosind cuvintele acestei lumi.

Cel mai important lucru este să menținem atitudinea corectă față de spiritualitate, conexiunea noastră în cadrul căreia este revelat Creatorul ca și cum ar fi printr-o lentilă corect focalizată. O ajustăm concentrându-ne prietenii din ce în ce mai exact asupra unui punct comun: toate intențiile, sentimentele și gândurile noastre de a fi pentru a deveni ca un singur om cu o singură inimă. Aceasta înseamnă că am găsit un punct comun în care îl descoperim pe Creator.

Este clar că de fiecare dată când scopul nostru iese din focalizare și ne aflăm mai departe de spiritualitate. Dar toate acestea sunt pentru ca noi să ne concentrăm mai mult asupra celor zece, în ciuda tuturor tulburărilor și pentru a obține imaginea corectă. Cu cât este mai mare diferența dintre coborâre, când nu vedem altceva decât această lume, și ascensiune, când ne vedem pe noi înșine ca unul și Creatorul dintre noi, cu atât este mai înalt nivelul nostru spiritual.

Din lecția zilnică de Cabală 10.04.2021, „Întărirea noastră cu nimeni nu este în afară de El

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed