“Un Mondial pătat de moarte și corupție – îi pasă cuiva?” (Linkedin)

Doha Qatar Stadium 4 days before the city hosts the FIFA World Cup, WM, Weltmeisterschaft, Fussball 2022 Foto: Moritz Müller

Noul meu articol pe LinkedinUn Mondial pătat de moarte și corupție – îi pasă cuiva?

Este greu de știut câți muncitori migranți au murit construind stadioanele de fotbal pentru meciurile Cupei Mondiale din Qatar din 2022, dar cele două cifre care circulă sunt 6.500 și 15.000. Oricum, nimănui nu-i pasă.

Pe lângă numărul uluitor de morți pentru două săptămâni de divertisment (dacă vă place să vizionați fotbal), există zvonuri persistente conform cărora Qatarul și-a făcut drumul pentru a câștiga decizia de a fi gazda Mondialului din acest an. Ei bine, nimic nou nici în acest sens. Nu ne-am schimbat din cele mai vechi timpuri, când oamenii erau serviți ca hrană pentru lei înaintea mulțimilor încurajatoare sau când oamenii luptau împotriva fiarelor pentru bucuria publicului. De fapt, am ajuns mai rău. Deci, de ce i-ar păsa cuiva dacă mii de oameni au murit construind săli de divertisment moderne?

Recunosc că nu sunt un fan al fotbalului. Nici profesorului meu RABASH nu-i plăcea, dar a respectat faptul că le oferă oamenilor bucurie. Pot să înțeleg asta și să respect și asta. De asemenea, cred că dacă ar fi să particip la un meci și să stau printre fanii care aplaudă, s-ar putea să ajung să strig din răsputeri și să susțin orice echipă pe care oamenii din jurul meu o susțin.

Totuși nu simt nicio poftă să fac asta. Și mai mult decât că regret pierderea vieților, regret apatia totală cu care umanitatea acceptă acest lucru. Această apatie provoacă mult mai mult decât moartea a mii de muncitori în construcții; provoacă războaie, brutalitate, poluare, exploatare și orice rău pe care oamenii îl fac altor oameni și întregii planete.

Sper că în timp ce oamenii sărbătoresc fotbalul, măcar se vor gândi mai puțin la a se ucide unii pe alții, dar nici nu sunt sigur că acest lucru este adevărat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed