Un nou univers al bunătății

935După toate suferințele pe care le-a îndurat poporul evreu, inclusiv pierderea unei treimi din populația sa în Holocaust, continuăm să ne dezvoltăm în dorința noastră egoistă de a ne bucura și de a nu vrea să ne gândim la cauzele distrugerii care au avut loc. Inima devine din ce în ce mai tare și nu poate fi înmuiată nici măcar de suferință.

Toată lumea visează doar să se ascundă într-un loc sigur, confortabil, unde să poată trăi bine în liniște și ca nimeni să nu se atingă de ei. Ei nu se pot ridica peste această bunăstare a animalelor către nivelul uman și să realizeze că este necesar să iasă din acest adăpost pentru a se conecta cu toată lumea, pentru a construi o nouă stare în lume, o atmosferă proaspătă și a atrage o nouă lumină în lume.

Omenirea este obligată să fie unită și chiar dacă începem să ne conectăm puțin în grupuri de zece, lumea va începe să se schimbe.

Este suficient să vedem cum a început universul, din faptul că, după Big Bang, particulele individuale de materie au început să se adune și să convergă din ce în ce mai mult până când din ele s-au format stelele și planetele. Trebuie să încercăm să ne unim în acest fel.

În  grupul  internațional Bnei Baruch construim o astfel de conexiune, pentru ca toată lumea să înțeleagă că, conexiunea noastră poate deveni punctul central al lumii în jurul căruia va apărea un câmp de forță pozitivă a întregii realități. În felul acesta ne vom îndrepta spre corectarea lumii.

Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabala 9/19/22Scrierile lui Baal HaSulam, Ziarul Naţiunea 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: