Un punct ca vârful unui ac

232.07De ce punctul din inimă se trezește la unii oameni iar la alții nu? Nu există un răspuns simplu la această întrebare, pentru că este necesar să vedem întregul suflet, și anume o inimă cu toate punctele din inimă.

Numai atunci vom putea înțelege calea fiecăruia și de ce unul ajunge la asta și altul nu, de ce apar astfel de schimbări în viața unei persoane, a unor grupuri de oameni și a întregii umanități.

Toate acestea aparțin guvernării superioare. Creatorul aduce mai aproape toate părțile sparte ale dorinței comune, ale inimii comune, le corectează treptat și conduce la conexiune și corectare.

Punctul din inimă este în permanență conectat la Creator. Iar sarcina unei persoane este de a deschide acest punct și de a dezvolta această conexiune într-o asemenea măsură încât să se transforme într-un canal care conectează o persoană cu Creatorul.

Și atunci va descoperi că nu are o singură conductă, ci trei, iar prin intermediul acestor canale poate să mențină conexiunea cu Creatorul, să aibă un dialog cu El, să-L înțeleagă și să-L simtă atât de mult încât devine o parte inseparabilă a Creatorului.

De aceea, punctul din inimă este atât de important. O persoană poate corecta treptat toate celelalte dorințe care sunt inițial corupte și, prin intermediul lor, își poate extinde conexiunea cu Creatorul de la un punct în inimă la toată inima. În acest fel, se apropie de Creator din ce în ce mai mult până când devine complet similar cu El, iar atunci este numit om, Adam, ceea ce înseamnă similar (Domeh) cu Creatorul. Acesta este scopul dezvoltării noastre și fiecare trebuie să-l atingă.

Creatorul l-a creat pe om asemănător cu El însuși și apoi l-a spart în mod deliberat pentru ca noi să ne putem înțelege pe noi înșine din contrastul opușilor. Din aceste două calități opuse, opoziția față de Creator și asemănarea cu El, care se obține în urma corectării, putem înțelege întreaga esență a forței superioare, care este numită Creator, adică: „Vino și vezi”.

La urma urmei, ne apropiem de El de la distanță din forma opusă și devenim treptat asemenea Lui, la fel de buni și binevoitori cu ceilalți ca și El.

Inima mea este centrul tuturor dorințelor, gândurilor și aspirațiilor mele. Și dacă o corectez pentru a-mi iubi aproapele, atunci, datorită acestui lucru, încep să mă simt asemănător cu cel superior.

Punctul din inimă nu are lățime, adâncime sau înălțime, nu are dimensiune. Acesta este doar un punct de legătură cu Creatorul. Dar dacă vrem să rămânem doar în acest punct de dragul conexiunii cu Creatorul, atunci prin această abordare, puțin câte puțin, începem să dezvăluim întreaga esență a Creatorului.

Descoperim că ne aflăm de fapt în oceanul de iubire, sentimente și acțiuni ale Creatorului față de noi. El a creat și face totul numai pentru noi. Și toate acestea ajung la noi prin acest punct care nu are dimensiuni, un singur punct de conexiune ca vârful unui ac.

Dacă ne dorim o astfel de conexiune cu Creatorul și nimic altceva, atunci prin acest vârf de ac ni se vor deschide fluxuri uriașe de lumină superioară, înțelepciune, senzații, înțelegere, unitate, care ne vor transforma și pe noi într-o sursă inepuizabilă.

Din „Concepte de bază în știința Cabalei” de la KabTV 2/6/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: