Un Punct de Cotitura In istorie

Trăim într-o lume în schimbare rapidă, în care au loc: tsunami, cutremure, dezastre ecologice, călduri extreme, migrații ale refugiatilor.

Astăzi sute de mii de refugiați din Orientul Mijlociu se apropie pe Europa, și mâine va fi un cutremur undeva în India și valurile vor matura milioane de oameni si acestia vor migra spre nord.

Vedem că situația se poate schimba foarte rapid. Anterior se părea că  migratia unei mase de oameni dintr-un loc în altul  necesita o planificare atentă și riguroasa. Și deodată am devenit martori la cum zeci și sute de mii de oameni vin ca un val tsunami dinspre ocean spre plajă.

Lumea noastră se schimbă sub ochii noștri. Am fondat in interiorul nostru un flux puternic, un flux care influenţează toată omenirea, care ne aspira tot mai mult in jos, privind nivelul de trai, dar simultan ia nastere un fel de nou nivel. Ca urmare,  simțim cum cadem într-o prăpastie și întreaga lume pe care o stim este demolata, viata anterioara e distrusa. Astfel insa se naste  o viață nouă .

Este necesar sa descoperim aceste două tendințe, pentru a înțelege prin ce mijloace poate fi exprimata aceasta drama a secolului: distrugerea și moartea lumii vechi și nașterea lumii noi in interiorul acesteia.

Asta este ceea ce se întâmplă întotdeauna în natură și nu poate fi altfel. Atâta timp cât generația anterioară nu a murit, noua generație nu se va naște. Acesta este modul în care anotimpurile, de asemenea, se schimba intre ele. Sunt unii care consideră că ceea ce este moarte, inseamna o nouă viață. Să nu ne gândim la ce a fost și a murit, ci la ceea ce este pe cale de a se naste.

Omenirea este acum în travaliu; aşa iese la iveală prin canalul de naştere, prin cel mai îngust pasaj, care ne striveste din toate directiile. Travaliul ne împinge din spate şi  ne trage din faţă, obligându-ne la o miscare neîncetata. Suntem prezenți la nașterea unui nou nivel, o nouă stare a umanității.

In decursul istoriei au existat multe perioade critice și dificile care au fost într-adevăr perioade de naștere. Deci, mă uit la viitor cu speranță și fericire, chiar dacă acest lucru este teribil de dificil. Noua lume nu se naste atâta timp cât o parte din lumea veche nu  moare. Vedem că natura neînsuflețită este distrusa, diferite tipuri de animale și plante sunt pe cale de disparitie, iar oamenii mor.

Nu se știe ce se va întâmpla cu noi în condițiile schimbărilor climatice extreme și a dezastrelor naturale. Dar acest lucru  face posibila nașterea unui nou tip de viață.

Părăsim vechea era, vechea generație, întreaga istorie prin care a trecut omenirea, si ne nastem într-o lume nouă. Asa ca simtim o presiune, travaliul, ne pierdem toate cunoștințele pe care le-am adunat, perceptiile, cultura, educația, tradițiile. Chiar știința va fi reînnoita.

Omenirea pare ca va renaște, toate lucrurile vor părea noi.
Iubirea, sistemul de relații in cuplu și relațiile dintre părinți și copii, totul va fi de nerecunoscut. Nu știm spre ce fel de lume ne indreptam, dar este posibil ghicim şi să prezicem ce fel de lume va fi: Cum vor arata familiile în viitor; vor dori sa dea nastere la copii; vor rămâne copiii acasă sau vor trăi complet diferit?

Cum vom percepe lumea; ce atmosfera va fi în societate; ce fel de cultură, educație, sistem de relații, standarde de frumusete, ce melodii se vor canta? Totul se confruntă cu o adevărată revoluție.

Este încă imposibil de inchipuit cu precizie imaginea lumii viitoare, dar putem fi siguri că lumea se va schimba complet și că nu este în puterea noastră sa oprim acest lucru.

Schimbarea  deriva din natura si ne atrage în sine, fără a cere permisiunea noastră. Noua lume trebuie să se nască curând, deci haideţi să ne ajutam reciproc sa ne nastem in noua lume; putem face un efort pentru a ieşi la lumina.

Din  KabTV „Descopera-te” 9/18/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: