“Un război al viziunilor asupra lumii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinUn război al viziunilor asupra lumii

Războiul din Ucraina pare să fie într-un impas; Rusia a subestimat determinarea poporului ucrainean și puterea militară a armatei sale, iar Ucraina nu este suficient de puternică pentru a alunga forțele ruse din țară cu totul. Drept urmare, un război despre care mulți se așteptau să dureze cel mult două săptămâni până la capitularea Ucrainei a devenit un război de uzură care decimează orașele Ucrainei, strămutând până acum un sfert din populația acesteia și ucigând mii de civili. Pe de altă parte, războiul epuizează puterea militară a Rusiei, îi epuizează resursele și îi frustrează conducerea.

Cu toate acestea în Ucraina are loc un proces mai clandestin, dar foarte semnificativ: adio ideologiilor care impun și începerea unei abordări mai raționale a guvernării. Winston Churchill prim-ministrul Angliei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial știa câte ceva despre lupta împotriva tiranilor. În 1947, el a spus: „Au fost încercate multe forme de guvernare și vor fi încercate în această lume de păcat și amar. Nimeni nu pretinde că democrația este perfectă sau atotînțeleaptă. Într-adevăr, s-a spus că democrația este cea mai proastă formă de guvernare, cu excepția tuturor celorlalte forme care au fost încercate din când în când”.

Tind să fiu de acord cu această afirmație, deși în mod clar am asistat de mai multe ori la greșelile regimurilor occidentale din 1947. Cu toate acestea, nu pentru că trebuie să schimbăm abordarea occidentală a guvernării, ci pentru că trebuie să adăugăm un element lipsă, care o va consolida și îi va garanta succesul: preocuparea sinceră pentru ceilalți.

Dacă guvernele occidentale sunt afectate de aceeași foame de putere care întinează orice alt regim, vor deveni inevitabil și ele despotice, deși poate cu titluri care sună mai atrăgătoare și prin urmare mai înșelătoare.

Pentru a reuși, scopul civilizației occidentale trebuie să fie acela de a stabili societăți care nu sunt doar libere de tiranie, ci și de ura față de ceilalți, deoarece ura este cauza tiraniei și a opresiunii.

Eliberarea de ură este următorul pas al umanității. Este imperativ să menținem democrația în timp ce evoluăm, dar nu trebuie să credem că democrația este capătul drumului. În tot acest timp, ar trebui să învățăm cum să avem grijă de ceilalți, începând cu propriile noastre țări și terminând cu grija pentru alte națiuni, așa cum ne pasă de ale noastre. Numai așa omenirea va avea un viitor care să nu fie presărat cu vărsare de sânge.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed