Un sclav al faraonului

200.01Întrebare: Omul aflat în sclavia egipteană se bucură inițial de a fi în ea. Suntem de acord să lucrăm pentru Faraon (egoism) și ne place să lucrăm pentru el. Această perioadă se numește șapte ani de satisfacție. Apoi, la un moment dat, faraonul se schimbă. Ce se întâmplă?

Răspuns: Când Faraonul se schimbă, deși existăm încă în același egoism, ne dăm seama că Faraonul nu ne tratează cu bunătate și nu ne dorește binele. Se pare că am lucrat tot timpul pentru el, nu pentru noi și nimic bun nu ne rămâne din asta.

Întrebare: În Tora, această lucrare se numește Avodat Perech (muncă grea). Ce înseamnă?

Răspuns: Există multe explicații pentru acest concept. În special, nu primim niciodată împliniri din această lucrare. Nu realizăm niciodată ceva care ar merita atât de mult efort.

Întrebare: Acesta este modul în care profesorul tău Rabash explică acest lucru: „Adică trupul mai este de acord să facă lucrarea sfântă cu intenția de a primi și nu este nevoie…. să urmărească să dăruiască. ” Înseamnă să mergi, să lucrezi pentru Faraon și atunci totul va fi bine?

Răspuns: Da, dar pe măsură ce timpul trece, nu mai este posibil să continuați să lucrați pentru el, pentru că vedeți cum Faraon însuși vă dezvăluie că a fi în această sclavie nu are rost. Nu primiți nimic din ea. Prin urmare, o persoană nu are putere să continue să lucreze pentru Faraon.

KabTV „Stari spirituale” 26.03.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: