Unda sinusoidală spirituală

În scrisorile și articolele sale, Baal HaSulam explică stările de ascensiune și de coborâre din spiritualitate, care sunt inevitabile.

Muncind în această lume nu ne gândim practic niciodată că ar trebui să existe o alternare a stărilor în care avem succes și a celor în care nu avem succes. Întotdeauna ne străduim să avansăm.

În lumea spirituală, nu se întâmplă la fel. Când intrăm serios în procesul, spiritual începem să înțelegem că trebuie să luăm în considerare atât urcările, cât și coborârile. Mai mult, că aceste stări alternează, iar coborârile nu sunt mai puțin importante decât urcările, de aceea ar trebui să tratăm coborârile cu seriozitate și, de preferat, în același fel cum tratăm urcările.

Baal HaSulam scrie în „Scrisoarea 25” că o coborâre, care are ca scop o urcare ulterioară, este considerată o urcare și nu o coborâre. Așa stau lucrurile în realitate.

Într-adevăr, pe calea îndeplinirii scopului creației apare o creștere a egoismului (linia albastră din desen) peste care construim partea altruistă (linia roșie). Apoi se adaugă un nou egoism, pe care îl acoperim din nou. Acesta este modul nostru de avansare: urcare – coborâre, urcare – coborâre. Acest proces este inevitabil.

De aceea, trebuie să dăm aceeași importanță coborârilor ca și urcărilor. La început, egoismul crește în noi și, apoi, peste el, construim o urcare spirituală – anti-egoismul, acoperind egoismul cu o calitate opusă lui.

Așadar, succesiunea urcări – coborâri are loc în conformitate cu anumite faze: 1 – 2, apoi 3 – 4, șamd, iar urcarea este imposibilă fără o coborâre.

Astfel, avem posibilitatea de a descrie acest proces ca pe o undă spirituală sinusoidală: urcare – coborâre, urcare – coborâre. Cu cât este mai mare coborârea, cu atât este mai mare urcarea corespunzătoare ei. Cele două faze sunt legate împreună în acest fel: 1 -2, 1 -2.

În munca spirituală, totul începe din coborâre, din noapte, din întuneric. Așa cum este scris în Biblie: „Și a fost seară și a fost dimineață – o zi.”

Din lecția de cabala în limba rusă 3/31/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: