Unde se manifestă Creatorul?

528.03Întrebare: Există ceva de genul teamă că nu vei putea să le faci pe plac prietenilor tăi, să nu poți fi garant pentru ei, în cadrul unui grup de oameni cu aceleași preocupări?

Răspuns: Acestea sunt tipuri bune de frică, foarte avansate și serioase. Nu poți face fără asta.

Întrebare: În general, există vreo teamă direct în legătură cu Creatorul? Sau trece doar prin oameni tot timpul?

Răspuns: Ceea ce se formează între prietenii din grupul cabalistși apoi se corelează cu totalitatea a ceea ce simt în interiorul lor, se numește „Creatorul”.

Întrebare: Cu alte cuvinte, nu pot exprima în mod direct niciun sentiment despre Creator? Trebuie să treacă numai prin grup, prin societate?

Răspuns: Da. Pentru că nu există Creator. Este ceea ce vă dezvăluiți unul altuia.

Dacă o vei face, El va fi acolo pentru tine. Dacă nu-l descoperi, El nu este acolo pentru tine. Trebuie să formezi această imagine. Prin urmare, este interzis să portretizăm ceva deoarece o astfel de imagine nu există! Este o proprietate, este o putere. În plus, nu vei putea descrie forța în niciun fel.

Începi să-l formezi singur din acțiunile tale. Acesta va fi numit Creatorul. De aceea se spune: „De parcă m-ai fi făcut pe Mine”.

Comentariu: Dar totuși, chiar dacă omul nu se simte Creatorul, vede că cineva a creat această lume, că există un anumit program, există o putere mai mare, o minte superioară.

Răspunsul meu: Dar această forță superioară este evazivă. În conexiune cu ce o va vedea?

Comentariu: Da, dar există.

Răspunsul meu: Sigur. Dar se manifestă!

Una este că există și altceva este să se dezvăluie în raport cu noi. Ni se descoperă în măsura în care o dezvăluim. Și o dezvăluim numai în măsura asemănării. Și pentru a atinge similitudinea, trebuie să ne raportăm corect unul la celălalt.

Întrebare: De exemplu, există unde electromagnetice în jurul nostru. Și pentru a le simți, trebuie să mă acord la aceeași frecvență a undei.

La fel este și cu Creatorul. Există o inteligență absolută, superioară. Dar, pentru ca aceasta să se manifeste, trebuie să creez o relație adecvată într-un grup de oameni cu aceeași idee. Adică ar trebui să-i studiez proprietățile și să încerc să manifest aceste proprietăți în cadrul grupului?

Răspuns: Cabaliștii vă spun despre asta.

Și dacă ai sentimentul că nu o poți face sau că nu faci suficient pentru a-l face pe Creator să se manifeste, aceasta se numește teamă.

KabTV „Stări spirituale” 03.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed