Unde te conduce Cartea Zohar?

193În Introducerea la Cartea Zohar, Baal HaSulam scrie că, deși ni se pare că totul se întâmplă în fața ochilor noștri, este clar pentru oricine are raţiune că toate aceste imagini există numai în interiorul creierului nostru.

Numai când vom reuși să obținem o astfel de înțelegere vom începe să ne apropiem treptat de ceea ce vorbește știința Cabala. Prin urmare, Cartea Zohar ne este ascunsă și nu știm cum să o deschidem și să o citim. La urma urmei, cheia înțelegerii sale este percepția corectă a realității.

Cartea Zohar trebuie abordată doar prin concepte interioare, imaginând tot ceea ce este spus în ea în noi înşine, toate definițiile, sunetele, lumile, obiectele spirituale, sufletele, relațiile reciproce și mai ales parametrii de percepție a realității – lume-an-suflet – deasupra timpului, mișcării și spațiului.

Dacă percepem textul ca fiind desfășurat într-o schemă de relații de forțe și calități în interiorul nostru, atunci vom dezvălui treptat în noi înșine stări interioare din ce în ce mai profunde. Atunci ne va deveni clar că această realitate exterioară nu există, oricât de reală ni s-ar părea, că există în exterior și nu ne este supusă. Numai acum, când sunt sub amăgirea că nu eu sunt cel care creează această realitate, ci ea însăși se desfășoară în fața mea, că a existat chiar înainte de nașterea mea și va rămâne după moartea mea. Trebuie să încercăm să schimbăm toate aceste percepţii, până când vom începe să înțelegem ce vrea să ne explice Cartea Zohar.

Introducerea la Cartea Zohar, cheia ei, constă tocmai în transferul a toate, în interiorul nostru, conform principiului „Omul… cuprinde întreaga lume”. Prin urmare, este posibil să înțeleg dacă studiez corect, în măsura în care mă aștept să simt și să descopăr întreg viitorul în interiorul meu.

Din partea a 2-a a  Lecției zilnice de Cabala 1/10/10Cartea Zohar “VaYechi”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed