“Unele vieți merită mai mult în lumea noastră egoistă” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Unele vieți merită mai mult în lumea noastră egoistă

Covid-19 a ucis aproape 350.000 de vieți în Brazilia, vaccinările sunt extrem de lente și mii de victime sunt adăugate zilnic contului. Între timp, țările europene au acces la vaccinuri iar conturile lor zilnice sunt inferioare a trei cifre. Cu toate acestea, tragedia care se desfășoară în Brazilia primește prea puțină atenție a presei, în timp ce lupta din Europa, care apropo, ar fi putut avea un succes și mai mare dacă nu ar fi incompetența birocratică, capătă atenția. Vieţile braziliene valorează mai puțin?

După cum am afirmat de nenumărate ori, suntem într-un moment diferit acum, când interconectările dintre noi impun o soluție cuprinzătoare. Nu vom fi vindecați de virus, într-o mutație sau alta, până nu ne vom vindeca egoismul. Până atunci, orice amânare a biciului lui va fi de scurtă durată și fiecare lovitură care va urma va fi mai dureroasă decât prima.

Judecând după mediatizare, răspunsul este clar. Cu toate acestea, în realitate, răspunsul este chiar mai rău decât „Da, valorează mai puțin”. Atenția inegală la care s-a desfășurat tragedia în Brazilia și în alte câteva țări din America de Sud, demonstrează nivelul de autopreocupare la care am ajuns. Acum este într-un moment în care este imposibil să răspundem la întrebarea valorii vieții, pur și simplu pentru că nimeni nu are un singur gând despre asta. Se pare că viața nu merită discutată, ci doar ratingul și acoperirea.

Aceasta nu este o știre, desigur, dar atunci când devine atât de patentă, merită menționată, chiar dacă numai pentru a ne reaminti natura ființei noastre. Oamenii, vedem încă o dată, sunt egoiști până în profunzime.

Să ne punem o întrebare: Dacă, de dragul argumentelor, am putea face orice vrem, oricând vrem, și nimeni, absolut nimeni nu ar ști despre asta, nu ne-ar arăta cu degetul, nu ne-ar pedepsi sau nu ne-ar reproșa, cum ar fi lumea noastră? Cum ne-am comporta dacă ar fi așa? După cum sunt sigur că vă puteți imagina, avem mult mai multe de învățat despre natura noastră decât a fost dezvăluit. Poate că ar fi înțelept să ne imaginăm ce am face dacă am putea, mai degrabă decât să așteptăm să se manifeste, deoarece vedem că treptat ceea ce nu ne imaginăm, se concretizează în realitate.

Dacă aș putea oferi omenirii cel mai bun cadou, aș face pe toată lumea să vadă natura umană reală cât mai repede și cât mai inofensiv posibil. Acest lucru ne-ar face să căutăm sincer o corectare a naturii noastre, mai degrabă decât să aplicăm soluții improvizate, care să lase infecţia să se umfle și mai rău până când aceasta explodează dureros.

Totuși, pandemia nu va înceta. După cum am afirmat de nenumărate ori, suntem într-un moment diferit acum, când interconectările dintre noi impun o soluție cuprinzătoare. Nu vom fi vindecați de virus, într-o mutație sau alta, până nu ne vom vindeca egoismul. Până atunci, orice amânare a biciului lui va fi de scurtă durată și fiecare lovitură care va urma va fi mai dureroasă decât prima.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed