Unitate dincolo de diferenţe: cum este posibil? – Discuţie cu Shaul Magid

Shaul Magid, distinsul membru în Studii Evreiești de la Dartmouth College, îl întâlnește pe cabalistul Dr. Michael Laitman, pentru a discuta antisemitismul și modul în care evreii pot servi ca exemplu de unitate către lume.

Evreii sunt acuzați că se separă și se diferențiază de alte națiuni. Cu toate acestea, atunci când încearcă să se dizolve și chiar să accepte tradițiile culturale ale națiunilor lumii, ei rămân în continuare diferiţi.

Potrivit înțelepciunii Cabalei, aceasta este cauzată de un rol special pe care trebuie să-l îndeplinească poporul evreu. Evreii au luat naștere acum 3.800 ca o adunare de 70 de națiuni din Babilonul antic, aduse împreuna de Abraham în jurul principiilor „iubeşte aproapele ca pe tine însuți” și „dragostea acoperă toate fărădelegile”. Prin urmare, nu putem considera poporul evreu ca oricare altă națiune, într-un sens biologic. A fi evreu înseamnă a te uni în mod conștient cu ceilalți, pentru a crea o entitate unită și a lăsa să intre forța superioară a iubirii și a dăruirii.

Din acest punct, sarcina directă a evreilor este de a arăta astăzi o implementare practică a metodei lui Avraam și de a induce conexiunea, astfel încât, la final, să ajungem cu toții, așa cum este scris, „Casa Mea va fi numită casă de rugăciune pentru toate națiunile ”(Isaia, 56: 7).

Conform dezvoltării naturale, suntem împinși să mergem către obiectivul final. Astăzi, îl putem vedea într-o criză globală, care pătrunde în toate domeniile vieții noastre: războaie, dezastre naturale, etc. nu le putem controla și nu știm cât de multe vor veni.

Cabala oferă oportunitatea de a atinge obiectivul final într-un mod pozitiv. Pentru a face acest lucru, evreii trebuie să restabilească și să dezvăluie umanității metoda de a construi conexiuni umane pozitive deasupra naturii lor egoiste, în continuă creștere. Dacă vor arăta un exemplu de unitate, atunci dincolo de toate diferențele, rasele și religiile, aceasta se va răspândi pe tot globul, astfel încât forța superioară a iubirii și a dăruirii ar putea să intre în lume și să o umple de fericire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: