Unitatea Africană —Cheia adevaratei lor libertăţi

Egiptul, țara sclaviei pentru poporul Israel, este situat în Africa, care este locul de naștere al Faraonului, egoismul global. 400 de ani de exil egiptean au permis poporului Israel să primească Tora și să dezvăluie Creatorul. Prin urmare, toate națiunile care s-au dezvoltat în Africa și au devenit înrobiți nu Faraonului, precum evreii, ci de națiunile europene din America, sunt mai pregătite pentru corectarea sufletului. Sper că în curând vom vedea că oamenii din Africa sunt mai receptivi la metoda Cabala.1 (Minutul 28:40)

Întreaga umanitate are nevoie de știința Cabala pentru a descoperi forța superioară. Astfel, toată dezvoltarea umană a fost însoțită de probleme, dezastre, epidemii și războaie, pentru a obliga o persoană să se gândească la sensul vieții sale – pentru ce trăim? Umanitatea nu ar putea găsi niciun răspuns la această întrebare până când știința Cabala nu va fi dezvăluită și va oferi răspunsul că în momentul în care atingem forța superioară, care ne controlează întreaga viață, realizăm pentru ce trăim și care este esența vieții noastre.

Întrebarea este cum să dezvăluim această unică forță superioară care guvernează universul. Nu avem niciun mijloc de a ne schimba viața decât cu ajutorul forței superioare. În momentul în care dezvăluim forța superioară, primim răspunsurile la întrebările noastre. Aceasta este unicitatea științei Cabala, metoda de a dezvălui forța superioară, care dă răspunsurile la orice.2 (Minutul 46:05)

Consecințele colonizării europene sunt încă resimțite în Europa. Sclavia a fost abolită de multă vreme, dar țările europene încearcă să folosească resursele naturale și umane din Africa și să aprindă acolo conflicte, vânzându-le arme și ușurând emigrarea. Aceasta este o problemă dificilă pentru Africa, dar simt că africanii vor înțelege în cele din urmă că numai prin unitatea tuturor pot atinge forța superioară. Atunci se vor simți mai degrabă liberi, decât asupriți, așa cum au fost până astăzi.

Această soluție pentru Africa nu poate veni decât din știința Cabala și din nimic altceva. Libertatea autentică a Africii este imposibilă fără senzația de libertate spirituală. La urma urmei, națiunile africane au avut întotdeauna independență financiară, dar țările europene și alte țări din întreaga lume s-au amestecat mereu în viața lor. Nimic nu va ajuta până când africanii nu vor simți o libertate autentică și spirituală.

Ei vor avea apoi puterea de a rezista celor care încearcă să-i influențeze și vor putea simți libertatea interioară nu doar din partea europenilor, ci din partea tuturor puterilor externe, a filozofiilor străine în Africa.

Este imposibil să obții libertate înainte de a stabili o conexiune cu Creatorul. Până atunci, va fi doar libertatea imaginară, materială. Putem numi națiunile africane libere chiar și acum, deoarece nu există sclavi acolo, dar încă sunt exploatate, folosite în tot felul de moduri. Se întâmplă peste tot în lume, deoarece fiecare țară vrea să o folosească pe cealaltă și să stoarcă din ea toate resursele naturale.

În această privință, țările africane nu sunt diferite de alte state. Oricine dorește să devină independent în zilele noastre trebuie să ajungă la o conexiune mai strânsă și corectă cu Creatorul. Libertatea în lumea superioară ne va aduce libertate în această lume, deoarece aceasta nu este doar spirituală, forțele sunt proiectate în jos, asupra noastră, permițându-ne să ne ridicăm împotriva tuturor. Atunci, nimeni nu va putea să ne rănească.

Este suficient să privim poporul Israel și calea lor. Diverse națiuni au încercat să îi asuprească și să îi distrugă, de-a lungul istoriei, de la Faraon încolo. Dar nimeni nu a reușit să guverneze asupra poporului Israel, nici Faraonul, nici naziștii germani, nici Inchiziția spaniolă sau țarul rus, etc. Aceasta se datorează faptului că evreii au o conexiune cu forța superioară. Sfătuiesc deasemenea națiunile africane să primească același sprijin de sus și atunci nimeni nu va fi capabil să le facă rău.

Există multe religii diferite în Africa, dar știința Cabala nu contrazice niciuna dintre ele; nu explică decât modul de a realiza conexiunea cu forța superioară, care este mai presus de toate credințele și religiile, prin unitate. O astfel de unitate, care a existat cu mult timp în urmă în poporul Israel, a ținut națiunea împreună până în ziua de azi și i-a ferit să devină sclavi ai oricărei națiuni.3 (Minutul 48:00)

Din  Congresul virtual African 1/18/20, Importanţa Societăţii, Lecţia 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed