Unitatea făcută la Muntele Sinai, Partea 2

Adam a fost primul om care a descoperit Forța Superioară a naturii. Au fost multe generații de studenți ai lui, către care a transmis această metodă de revelare a acestei forțe bune și de folosire a ei pentru a compensa forța negativă care există în om.

După douăzeci de generați de la Adam, un om numit Avraam s-a născut în Babilonul antic.

O stare foarte interesantă s-a dezvoltat în Babilon. În trecut, babilonienii trăiau fericiți și în pace, reușind să-și gestioneze forța negativă a egoismului. Trăiau o viață liniștită, în pace. Brusc, forța răului, a creșterii egoismului, a erupt între ei și a spulberat această liniște.

În acele timpuri, un om înțelept, un preot local numit Avraam, trăia în Babilon. A încercat să înțeleagă ce se întâmplă cu babilonienii și a descoperit că este necesar să atragă forța binelui ascunsă în natură, pentru a echilibra cu ajutorul ei forță negativă a egoismului. Avraam a descoperit că acest lucru este posibil doar atunci când oamenii se unesc între ei, în ciudă urii și animozităților dintre ei. Dacă stau împreună și încearcă să reveleze forță binelui între ei, deasupra forței râului, o primesc, iar cu ajutorul ei pot neutraliza egoismul.

Avraam a îmbunătățit metoda lui Adam, adăugând la ea abilitatea de a atrage activ forța pozitivă din adâncurile naturii și a început să predea această metodă babilonienilor. Le-a cerut să corecteze situația și să oprească ura. Mulți au răspuns chemării lui și au început să studieze. Babilonul era divizat în două părți : între cei care au fost capabili să audă și să accepte metoda lui Avraam și cei care nu au fost.

Atunci Avraam și-a luat discipolii și i-a scos din Babilon către țara Canaan. Așa a fost creat un grup mare, care mai târziu s-au autointitulat Israel, conform aspirațiilor lor, direct către Creator (Yashar El). Ei s-au străduit să atragă forța bună și, astfel, să-și echilibreze viață cu ajutorul ei.

Și, de asemenea, prin conexiunea dintre aceste două forțe, au început să vadă o nouă imagine a lumii, felul prin care o vedem cu ajutorul ochilor. Au văzut ce era ascuns în spatele imaginii externe a lumii care ne este oferită la naștere, au penetrat această imagine, au descoperit mecanismul naturii, forțele care ne influențează și au început să lucreze activ cu ele.

Din emisiunea de pe Kab TV ”O viață nouă”  02.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: