Urcand cu viteza luminii

Ura este acea dorinta sparta care va fi revelata ca dragoste in momentul urmator. Ea se dezvaluie deoarece Lumina straluceste si influenteaza dorinta.

In orice caz, cand nu este Lumina, o persoana pare ca iubeste pe toata lumea, asa cum toti pot marturisi. Si nu mint. Ei se afla intr-un asemenea intuneric incat lor chiar li se pare ca este asa, si totusi, noi am citit despre oameni drepti ca Rabbi Shimon si elevii sai, care isi ardeau, in foc, ura reciproca.

Cum sa intelegem asta? O persoana religioasa ar spune ca asta este imposibil. Oare nu exista asemenea oameni, drepti, puri, imbracati in robe albe, incapabili de ura?

Este scris, “Opinia Torei este contrara opiniei maselor.” Opinia Torei este facuta din dungi negre si albe de ridicare si cadere, iar religia incearca sa tina persoana intr-o stare de echilibru asa incat totul sa fie bine de pe o zi pe alta.

Toate experientele noastre anterioare nu vor fi de ajutor, chiar daca este scris ca “Nu exista persoana mai inteleapta decat aceea cu experienta.” Toate experientele anterioare au fost primite din dorinte mult mai slabe fata de noile dorinte care ne sunt revelate si care devin din ce in ce mai mari, de fiecare data.

Daca ma aflu sub influenta unei dorinte mai puternice, nu ma va ajuta experienta pe care am primit-o dintr-o dorinta mai slaba. Ma voi da cu capul de zid!  

Nu se poate face nimic pana cand nu-mi clarific adancimea exacta a dorintei mele. Noi, doar  ne acceleram viteza clarificarii si ne imbunatatim abordarea, pentru a accepta fiecare dorinta ca fiind una ceruta de noi. Nu are importanta daca este una buna sau una rea; cel mai important lucru este sa ne miscam mai repede inainte. 

Numarul ridicarilor si caderilor a fost deja inregistrat in fiecare dorinta din interiorul fiecaruia dintre noi in concordanta cu radacina sufletului lui sau ei. Daca ai fi vazut aceasta scara interioara a ta, ai fi putut afla cat mai ai de parcurs pentru a ajunge la acest nivel, cat de mult pana la urmatorul si asa mai departe.  

Nu esti capabil sa schimbi aceste trepte ci doar sa grabesti parcurgerea lor. Noua nu ne este permis sa le vedem deoarece, pentru a munci si a mari viteza, nu avem nevoie de cunostinte, caci, daca ai fi stiut dinainte prin ce iti va fi dat sa treci, nu ai fi fost in stare sa depasesti aceasta munca grea. De pe nivelul tau inferior tu nu intelegi viteza cu care te poti ridica deasupra, care este, pur si simplu, viteza luminii. 
Din partea a doua a  Lectiei zilnice de Cabala 11/3/11, Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: