Va deveni omul coroana naturii?

Întrebare: Cum se poate ca regele naturii să fie capabil, din cauza ideilor iluzorii, să distrugă nu numai ce e străin lui, ci chiar și pe el însuși? Cum se potrivește acest lucru cu idealuri înalte, cultură, artă, principii morale și intelect puternic?

Răspuns: Trebuie să înțelegem că suntem făcuți așa. Este pur și simplu uimitor cum natura ne-a creat, pe de o parte, aparent rezonabili și, pe de altă parte, înzestrați cu un astfel de egoism, care nu ne poate socoti.

Dacă luați orice fiară și puneți un bol cu mâncare în fața ei, va simți dacă este bine sau rău pentru el. Dacă puneți un bol cu mâncare delicioasă în fața unei persoane, el o va mânca chiar dacă îi este rău.

Această problemă este cu toate trăirile noastre. Pe de o parte, dorim, iar pe de altă parte, nu înțelegem ce dorim. Adică nu ne putem controla dorințele. Ele ne comandă.

La animale, comandă instinctul. Bun sau rău este doar un instinct. Nu există atașamente, nici dragoste, nici ură, nici plăcut sau neplăcut, ci numai bune sau rele care sunt înregistrate în genele lor. La noi, nu este așa.

Întrebare: Aceasta înseamnă că omul este coroana naturii, dar numai în potențial?

Răspuns: Omul va deveni coroana naturii numai după ce trece la recunoașterea răului din el și la finalizarea corectării sale.

Din KabTv„Era Post-Coronavirus”, 16/04/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed