“Vacanța de vară nu ar trebui să fie o pauză” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Vacanța de vară nu ar trebui să fie o pauză

Israelul are o mulțime de copii. Din aproximativ nouă milioane de oameni, 2,5 milioane sunt mai tineri de 18 ani. Mâine, 1 iulie, toți vor începe o pauză de vară de două luni. În timp ce mulți adolescenți lucrează în timpul verii, mulți nu lucrează, iar ei și restul copiilor din Israel stau leneși cea mai mare parte a verii, căutând lucruri de făcut cu timpul lor. Acest lucru este foarte rău pentru ei și pentru societate. Dacă aș avea un cuvânt de spus în privința asta, nu ar fi o pauză. Vara ar trebui folosită pentru a oferi copiilor suplimente: sporturi distractive, lecții de științe interesante, îmbunătățirea conexiunilor sociale și înțelegerea a ceea ce înseamnă a fi evreu și, în special, israelian.

Ultimele două elemente de pe listă – îmbunătățirea conexiunilor sociale și înțelegerea a ceea ce înseamnă să fii israelian – merg împreună. Copiii nu ar trebui să ignore lumea în care trăiesc. Ar trebui să cunoască scopul existenței lor și scopul lor în viață încă din copilărie. Acest lucru le va oferi orientare și va preveni confuzia, frustrarea și depresia.

Copiii trebuie să înțeleagă sistemul care ne leagă pe toți. Mai exact, copiii israelieni trebuie să înțeleagă rolul poporului Israel, deoarece, în calitate de israelieni ei poartă responsabilitatea de a face ceea ce lumea are nevoie ca statul Israel să facă: să dea exemplu de unitate.

De aceea, este important să-i învățăm pe copii, în special pe copiii israelieni, cum să întrețină legături sociale bune încă de la o vârstă fragedă. Ei trebuie să știe nu numai cum să fie prietenoși cu ceilalți, ci și de ce apar dezacorduri între ei, cum să se relaționeze cu ceilalţi și cum să depășească în mod activ conflictele dintre ei.

Pentru a-i ajuta pe copiii israelieni să accepte responsabilitatea pe care o poartă, ei trebuie să fie făcuți să se simtă mândri că li s-a dat o sarcină atât de demnă, să fie un model de unitate pentru umanitate. În același timp, trebuie să învețe că legătura dintre ei nu este de dragul lor, ci de dragul omenirii.

Scriu despre programul pe care l-aș propune, pentru că deși copiii israelieni sunt „născuți” în responsabilitate, așa cum este dovedit de faptul că lumea dă vina pe Israel pentru fiecare problemă din lume, necesitatea de a învăța să se înțeleagă se aplică tuturor, întregii umanităţi.

Când fiecare țară din lume este legată de orice altă țară, este esențial ca toți să învățăm să ne îmbunătățim legăturile sociale și să înțelegem scopul existenței noastre. Învățarea copiilor de ce există lumea, de ce relațiile lor sociale sunt atât de importante pentru supraviețuirea umanității, cum să mențină și chiar să îmbunătățească relațiile bune nu numai că va avea impact asupra copiilor, ci va avea și un impact pozitiv asupra societății adulte.‎

Desigur, vacanța de vară nu ar trebui să fie doar muncă fără joacă, dar acest program este vital pentru copii. Ar trebui să includă jocuri sportive, lecții interesante de știință și ar trebui să aibă și timp liber. Dar până la sfârșitul verii, când copiii se întorc la școală, ar trebui să fie indivizi mai buni, mai educați decât atunci când au plecat în vacanţă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: