Valoare adăugată

Noi trebuie să construim o linie între Lumina și Kli (vas), între dorință și Creator. Facem asta treptat, conform celor 125 de niveluri, construind intenția corectă de a ne formă doar cu scopul de a dărui celorlalți sau Creatorului. 

Pentru a face asta, eu primesc forță corectării din Lumina care reformează. Mă corectează și îmi da tot ce este necesar. Dar, depinde de mine să găsesc dorință arzătoare pentru scop, în interiorul meu. Eu trebuie să fiu factorul de inițiere; altfel, nu există nicio creație. La urmă urmelor, dacă eu vreau că Lumina să facă totul pentru mine, e că și cum eu nu aș există cu adevărat.

Inițial, Creatorul a creat dorință. Îi aparține Lui. Eu sunt acea dorință care fuge după Lumina, conform modului în care ea strălucește. De sus este ținut un joc cu mine, după cum a fost alegoric spus de către cabaliști, Creatorul se joacă cu Leviathan (balenă) pe care El l-a creat. Cu Lumina, El se joacă oriunde ea strălucește, acolo Leviathan se întoarce. Dar, asta încă nu înseamnă că eu exist cu adevărat, pentru că deocamdată sunt complet dirijat.

Chiar dacă eu înțeleg și simț că întreagă mea viață este că o fugă după momeală, această conștiință nu e meritul meu că un rezultat al eforturilor mele. Mi se da senzația că eu fug după momeală, și că nu sunt diferit de nivelul neanimat, vegetativ și animat.

Dar, în plus, mi se da Reshimo (reminiscență) care trezește în mine întrebările: „De ce fug? Care este beneficiul? Care este scopul?” Și după aceea, ei mai îmi dau o întrebare în plus, și anume „Care este scopul vieții?” Și asta se face pentru că eu să încep acum să lucrez pe cont propriu.

Atâta timp cât nu am întrebat „Pentru ce?”, aș putea să fug după diferite plăceri toată viață mea, ceea ce face toată lumea. Noi considerăm oamenii care sunt experți proeminenți sau oameni de știință faimoși, să fie deștepți, deși ei aleargă după momeli, la fel că toată lumea. Asta nu e surplusul lor, căci ei nu fac nimic și nu au nicio libertate de alegere. Privește lumea prin filtrul intențiilor, și vei vedea un gol. Nu există niciun nivel neanimat, vegetativ și animat, și nu există 7 miliarde de oameni, în schimb totul este pur. Nu există un loc în plus pe care o creatură trebuie să îl facă ea însăși. Doar câteva, în care s-a trezit adevărată întrebare despre semnificația vieții, pot produce o dorință independența. Chiar și această dorință le-a fost data de sus, dar ei trebuie să „lucreze” cu ea, prin muncă într-un grup.

Deci, de unde luăm putere pentru asta? Unde găsim metodă? Cum știm măcar ceea ce ni se cere?

De aceea a avut loc Shevirat HaKelim (spargerea vaselor). Dacă ar fi fost o creatură, nu ar fi avut nimic de făcut; nu ar fi fost capabilă să facă ceva. Nu e nicio întâmplare că Adam HaRishon (Primul om) era numit „înger”, pentru că aparținea nivelului animat. Dar, atunci când mai sunt alți oameni în afară de mine, care întreabă aceeași întrebare, atunci ne putem sprijini unii pe alții prin conexiunea întrebărilor noastre. Dacă învingem egoul nostru , atunci fiecare dintre noi implementează în toți dorințele lui arzătoare, surplusul lui, semnificația vieții fiind direcționată spre dăruire.

Și asta face posibil că noi să avansam.   În acest fel, eu folosesc dorințele pe care Creatorul le trezește în prietenii mei. Deși aceste dorințe nu sunt ale noastre, noi le implementăm în fiecare din grup, și asta deja este muncă noastră, mulțumită căreia noi formăm în fiecare o și mai mare dorință, o „valoare adăugată”. Esențial, în acest fel noi facem muncă Creatorului. Este clar că Lumina o face, dar noi o organizăm.

Așa noi reproducem operația pe care Creatorul a făcut-o în Ein Sof (Infinit), creând o dorință. Deși asta nu este un act de creație nou și neobișnuit, cu toate acestea, este un surplus adevărat. Creatorul a început creația, și în cele din urmă, noi o completama€¦

Din a două parte a Lecției zilnice de Cabală, 6/21/13, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: