Vezi Creatorul numai prin lentila grupului de zece

Dacă tânjim după Creator, atunci trebuie să ne convingem că El poate fi atins doar prin grupul de  zece. Acest lucru are nevoie de dovezi și nu poate fi luat de bun, pentru că drumul prin grupul de zece merge împotriva egoismului nostru. Cum poți să vrei asta? Este ușor să vă uniți doar într-o echipă de fotbal, unde este clar că puteți câștiga cupa numai ca o echipă unită. Dar într-un grup cabalistic, egoismul ne blochează calea și nu ne permite să vedem că numai prin unificare putem atinge obiectivul. Va dura mult timp până vom începe să fim de acord cu acest lucru, să ne asigurăm și să ne dăm seama că este așa.1 (Minutul 20:20)

Ce este iubirea de prieteni? Ce ar trebui să le dau? Trebuie să le dau totul și să mă dizolv în ei fără urmă, ca zahărul în apă, pentru a-i simți, în schimb.2 (Minute 26:52)

Firul care mă conectează la Creator este puterea aspirației mele către El, care iese din inima mea și se întinde în direcția Lui. Nu știu cine este Creatorul, dar cumva îmi închipui, mă atașez de acest concept. Dar dacă Creatorul este puterea binelui, atunci cum pot să iau contact cu El dacă nu există nimic comun între noi? Acest fir este infinit, deoarece conexiunea noastră există doar de partea Creatorului, modul în care El a creat-o. Iar din partea mea, nu pot să-L contactez.

Dacă vreau să simt conexiunea cu Creatorul, trebuie să găsesc cel puțin calitatea cea mai mică de dăruire, similară cu El. Dar cum o pot face? Trebuie să-mi concentrez toate eforturile spre conexiunea grupului de zece și să-l folosesc pentru a mă strădui cât mai mult posibil, ca într-o diafragmă dintr-un aparat de fotografiat.

Dacă proiectați o rază de lumină pe un ecran, printr-o gaură mică, puteți obține o imagine clară și inversată. Aparatul de fotografiat cu o mică gaură, camera obscură, care a servit ca prototip pentru primele aparate de fotografiat, a funcționat conform acestui principiu. Cu cât diametrul găurii este mai mic, cu atât imaginea este mai clară. Această mica gaură este grupul de zece. Strecurându-mă în grupul de zece, în locul acestei lumi, încep să văd contururile lumii viitoare. Trebuie să construim aceeași lentilă, care să concentreze toate razele de lumină din grupul de zece.

Am nevoie de o lentilă care să-mi concentreze vederea, deoarece sunt fragmentat intern și compus din zece calităţi: HaVaYaH. Dacă îmi coordonez calitățile, atunci devin parte a sistemului și încep să simt ceea ce este în afara mea.

Cu un aparat de fotografiat material, vedem imaginea reală și fotografia ei. Dar în spiritualitate, nu vedem obiectul însuși până nu construim o lentilă, adică un grup. Dacă am o lentilă spirituală, grupul de zece la care mă alătur ca Malchut din primele nouă Sefirot, atunci câștig cunoaștere și un sentiment al Creatorului, prin prietenii mei și încep să văd lumea spirituală.

Ce văd: prietenii sau Creatorul? Îl văd pe Creator, în prieteni. Prietenii sunt lentila prin care voi vedea Creatorul. Creatorul nu are nicio imagine, nume sau expresie, decât ceea ce se poate simți prin grupul de zece. Grupul de zece sunt zece Sefirot, casa mea natală, viața și sufletul meu. Anulându-mă în raport cu prietenii mei, pot fi sigur că m-am anulat în raport cu Creatorul.

Creatorul nu are nicio imagine, nicio culoare, niciun miros și nicio formă percepută de simțurile noastre: vedere, auz, gust, miros și atingere. Această forță este revelată numai în conformitate cu capacitatea noastră de a ne conecta între noi. Îl percepem pe Creator ca pe o fotografie. Prin urmare, trebuie să construim o bază prin care să o descoperim.

Un câmp magnetic poate fi detectat doar în prezența unei săgeți magnetizate care începe să se rotească, indicând prezența unei anumite forțe. Săgeata indică în ce direcție acționează câmpul de forță.

Întrucât nu-l cunoaștem pe Creator, avem nevoie de un dispozitiv, o busolă, care să-L dezvăluie, iar busola este grupul de zece. Toate detectoarele pentru detectarea anumitor fenomene trebuie să fie oarecum similare cu aceste fenomene. Pentru a descoperi un câmp magnetic, avem nevoie de un magnet și pentru a descoperi spiritualitatea, avem nevoie de un grup de zece. Dacă mă anulez înaintea grupului de zece și îl servesc, îl transform într-o săgeată ca a busolei care dezvăluie conexiunea cu Creatorul.

Cu cât grupul este mai unit în direcția scopului creației și al Creatorului, cu atât se concentrează mai mult asupra Creatorului și ne permite să-L vedem și să-L dezvăluim. De fapt, nu dezvăluie Creatorul, ci calitățile Sale, deasupra egoismului și a cunoașterii și astfel se manifestă imaginea Creatorului și devine un instrument pentru revelarea Sa.

Trebuie să adun pe toți împreună, în cercul cel mai strâns, într-o gaură minusculă prin care ÎL voi vedea pe Creator, ca printr-o lentilă de focalizare. Reunesc toate cele nouă proprietăți ale prietenilor mei în raport cu mine, însumi, într-una singură, comprim toate cele nouă fenomene într-un singur concept, anulând cu dorința mea egoismul care le separă și, în această formă, văd rezultatul: încep să-l văd pe Creator. Se dovedește că Îl creez pe El. 3 (Minutul 30:50)

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 11/18/19, Înăsprirea inimii – O invitație pentru a construi tânjirea pentru Creator

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: