Vezi lumea dintr-o nouă perspectivă

Cartea Zohar ne spune cum autorii săi, studenții Rabinului Shimon, s-au adunat înainte de lecții și de fiecare dată au dezvăluit o nouă profunzime a creației pe care au descris-o în această carte. Înainte de a se concentra asupra lecției, simțeau o ură enormă între ei, încât erau gata să se omoare unii pe alții. Atât de mare era egoismul lor.

Trebuie să învățăm cum să reconstruim conexiunile dintre noi, cel puțin cu aceeași înclinație, conform aceluiași sistem. Aceasta înseamnă a construi un alt etaj deasupra noastră, „iubirea va acoperi toate crimele”. Crimele și păcatele rămân, iar deasupra lor se construiește o conexiune între noi. Așa existăm în două lumi în același timp: în lumea noastră și în lumea spirituală.

Încercând să ne concentrăm unul la celălalt în grupul de zece, trezim și convocăm impactul treptat al luminii înconjurătoare către noi și, cu ajutorul acesteia, trebuie să construim un al doilea etaj în fiecare grup de zece. Trebuie să cerem acest lucru de la Creator, să facem tot ce depinde de noi la nivelul nostru: să ne rugăm, să strigăm, să-I cerem, și atunci vom reuși. Vom începe să simțim că urcăm deasupra a tot ceea ce știm și mai presus de rațiunea noastră, deasupra percepției lumii, și că începem să o vedem diferit, sintetic, astfel încât, în ciuda primului nostru etaj egoist, putem vedea că totul este absolut conectat la nivel global.

Apoi, toate problemele și diferențele dispar și, în schimb, încep să se completeze reciproc, care este sistemul spiritual de conexiune. Aceasta este de fapt ceea ce trebuie să învățăm. Ne angajăm în aceasta în grupurile de zece și în studiul nostru.

Acesta este scopul studiului nostru, viețile noastre în această lume, în timp ce ne întoarcem la starea corporală din nou și din nou și restabilim și reconstruim conexiunea dintre noi care acoperă toate discrepanțele și dezacordurile care vor rămâne și vor crește între noi din ce în ce mai mult. Așa funcționează.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV  2/6/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: