Vezi o frumoasă lume eternă

712.03Cartea Zohar, „Cântarea cântărilor”, punctul 483: Să cunoască și să respecte secretul sufletului. Ce este sufletul din el? De unde vine și de ce vine în acest corp, care este o picătură murdară ce astăzi este aici și mâine în mormânt?

Întrebare: De ce este nevoie ca sufletul să coboare într-un astfel de corp fetid al cărui loc este în cele din urmă în mormânt?

Răspuns: Sufletul nu are nimic de-a face cu corpul nostru. Pur și simplu existăm în această mică dorință egoistă, ca niște animale mici. Iar sufletul nu are nimic de-a face cu aceasta.

Sufletul coboară în corpul putred înseamnă că ajunge la cea mai joasă stare egoistă și se află în el pentru a-l corecta.

Când îmi corectez egoismul, nu carnea, nu corpul nostru animal care rămâne același, ci corpul meu interior și, treptat, cu ajutorul puterii primite din Cartea Zohar, îl transform în dăruire și iubire pentru aproapele meu , atunci mi se întâmplă metamorfoze absolut uimitoare.

Încep să simt întregul univers pentru că nu mă limitez, nu mă separ de toate și simt tot ce se întâmplă în lume.

Simt cât de capabil sunt să fiu în afara corpului meu, în afara limitelor „eu-ului” meu. Încep să simt „eu-ul” meu răspândit pe întregul univers. Acesta este un sentiment nou. Nu ne este familiar. Și când începem să-l dobândim, o persoană se simte liberă. Părăsește brusc mica cușcă în care a existat.

Cabaliștii dau un exemplu foarte interesant în acest sens. Ei compară o persoană cu un vierme care stă într-o ridiche putredă și simte că întreaga sa lume este la fel de amară ca această ridiche. Și când în sfârșit scoate capul din ea și vede soarele, aerul, totul cântând, totul înflorit, spune: „Am crezut că întreaga lume este ca ridichea în care m-am născut și acum văd o lume măreață, frumoasă și minunată înaintea mea! ”

Așa suntem noi. Când scoatem capul din egoism, vedem o lume imensă, frumoasă, eternă.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: