Viața de dragul dăruirii

Unde este garanția că în societatea viitorului conducătorii nu vor lua mai mult pentru ei înșiși decât este îndreptățită să ia toată lumea și că nu vor distruge toate inițiativele bune așa cum s-a întâmplat în Uniunea Sovietică?

Societatea viitoare este o societate deschisă în care nu este nicio constrângere, nicio dictatură de sus. Totul este manageriat doar de prieteni. Așadar, nu este posibil ca același lucru să se întâmple așa cum s-a întâmplat în Rusia.

Cabaliștii, care înțeleg procesele care au loc în societate și sunt credibili în ochii societății, vor fi în capul acesteia.

Societatea viitorului se va strădui să stabilească același standard de viață pentru toată lumea. Nu este nicio teamă că cineva va munci din greu și altul va fi leneș. Toată lumea va munci pe cât de mult pot ei să dea societății și vor găsi rolul corect pentru ei înșiși.

Într-o asemenea societate nu va fi nicio nevoie să se forțeze oamenii să muncească deoarece omul va vedea că investind în societate, investește în lumea viitoare, superioară, în corecția sufletului său. Așadar, nu va avea nevoie de încurajare sau pedeapsă, ci va întâmpina orice oportunitate pentru a fi în beneficiul societății, simțind că asta îi aduce un beneficiu personal. Nu va face nicio diferență între el și societate.

Scopul unei societății corectate este să-ți „iubești aproapele ca pe tine însuți”.

Nu vor fi bani în lumea viitoare și atunci cum putem să măsurăm cât de mult efort a investit omul în societate? Cum putem să verificăm asta? Noi vom ajunge la o stare unde  ne vom simți pe noi înșine în interiorul unui sistem comun care ne conectează, iar în interiorul lui vom vedea cât de mult a investit fiecare din noi. Și în conformitate vom ajuta pe toată lumea să devină și mai implicată în societate pentru a se ridica cu ea.

Gradual, va fi revelat sistemul conexiunilor dintre noi, numit Shechina, și va trebui să îl ridicăm la ceruri.

O asemenea societate va fi construită în totalitate pe dăruire, iar primirea va exista doar pentru a putea trăi și dărui. Omul va percepe o oportunitate de a dărui ca pe o recompensă.

Din partea a 3-a a lecției zilnice de Cabala 11/26/20, „Conectând lumea în ultima generație”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: