Viața în funcție de un nou scenariu – Partea 2

Viața este un scenariu pe care eu îl pot rescrie și să încep să-mi controlez viața. În final, omul se satură de filmul în care altcineva l-a făcut cu forța personajul principal. Aceasta este viața altcuiva și eu vreau să-mi trăiesc propria viață.

Îmi dau seama apoi că totul din jurul meu nu este al meu, că sunt sub influența a mii de Forțe din surse diferite și că ele se joacă cu mine ca și cu o mingie, lovindu-mă și aruncându-mă dintr-un loc în altul.

Întrebarea este: Cum pot opri acest film? Am nevoie de o Forță care să fie deasupra actorilor care joacă împreună cu mine, în viața mea. Vreau să mă ridic deasupra existenței mele, deasupra muncii, a familiei, a casei și să-mi planific singur viața. Până la urmă, nici nu știm cum se va transforma scenariul acesta în secunda următoare și ce personaje noi vor apărea în el.

Nu cunosc scenariul vieții mele. Pentru a-l cunoaște, trebuie să mă ridic la gradul de deasupra mea și să cunosc Planul Superior. Atunci voi înțelege cum să joc în el, pentru ce, de ce și care este scopul acestui film.

Toată lumea vrea să primească un sentiment bun de la viață, altfel de ce avem nevoie de ea, sfârșitul său este clar. Cu toate acestea, în timp ce viața nu este încă terminată, vreau să o trăiesc în conformitate cu un scenariu bun. Pentru a face acest lucru, trebuie să mă conectez cu Forțele care îmi controlează viața, iar Înțelepciunea Cabalei mă învață cum să fac asta.

Oricât de cât de multe ori am rescris scenariul în funcție de voința mea, a reieșit că îmi cauzează rău. Dacă vreau să scriu un program pentru viitorul meu, trebuie să studiez și să învăț ce este cel mai bine pentru mine și cum să schimb scenariul într-unul bun. Când voi înțelege cu adevărat ce este bine, voi afla că am ocazia să filmez acest film și să fiu personajul principal din el și regizorul acestuia.

La urma urmei, de obicei, omul nu înțelege ce este bine pentru el. Vedem că Forțele care ne controlează viața ne implică în filme atât de groaznice pe care nu vrem să le vizionăm. Dar putem schimba acest film cu altul, dacă știm ce ne dorim cu adevărat. Primind aceste cunoștințe, vom primi capacitatea de a face schimbări.

Întreaga dezvoltare a omului în această viață este concepută pentru a ne conduce la a înțelege ce este cu adevărat bun pentru noi. Iar de îndată ce înțelegem acest lucru, putem începe imediat să trăim în el. Asta pentru că filmul bun este deja gata! Doar că nu ni-l dorim, fiindcă îl respingem din cauza vederii noastre înguste.

Din KabTv „Viață nouă” 22/10/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed