Viața într-o hologramă

La Stiri (Phys.org) “Un studiu englez, canadian și italian a oferit ceea ce cercetătorii cred că este prima dovadă observată că universul nostru ar putea fi doar o hologramă vastă și complexă …”

“Cercetatorii de la Universitatea Southampton (UK), Universitatea Waterloo (Canada), Perimeter Institute (Canada), INFN, Lecce (Italia) și Universitatea Salento (Italia) au publicat descoperirile în jurnalul Physical Review Letters.

“Un univers holografic, o idee sugerată prima data în anii 1990, este una unde toată informația care crează “realitatea” noastră 3D (plus timpul) este conținută într-o suprafața 2D, în granițele ei …”

“Profesorul Skenderis comentează: “Holografia este un salt uriaș în modul în care ne gândim la structura și creația universului. Teoria lui Einstein, a relativității generale, explică aproape totul foarte bine, pe o scală largă în univers, însă începe să se destrame când examinează originile și mecanismele sale la nivel quantic. Oamenii de știință lucrează de zeci de ani pentru a combina teoria gravitației și teoria quantica a lui Einstein. Unii cred că acest concept al unui univers holografic are potențialul de a le reconcilia pe ambele. Sper că cercetarea noastră ne duce cu un pas înspre asta.”

“Oamenii de știință speră acum că studiile lor vor deschide ușă spre continuarea înțelegerii noastre a începutului universului și să explice cum au apărut spațiul și timpul.”

Comentariul meu: Înțelepciunea Cabală vorbește foarte mult despre asta, însă sugerează că omul ar trebui să fie implicat în studiul omului, astfel încât apoi să vedem că imaginea lumii care apare în fața noastră depinde în întregime de caracteristicile noastre interioare.

În modul în care noi înșine modelăm lumea, o limităm și la fel o și vedem. Dacă extindem această imagine prin schimbarea caracteristicilor, vom vedea lumea diferit, în alte dimensiuni.

Întrebare: Adică, pentru a face asta, omul trebuie să se schimbe? Și oamenii de știință cred că este necesară explorarea naturii.

Răspuns: Examinarea naturii este o abordare foarte limitată a acestui subiect. Nu produce nimic. Nu avem niciun beneficiu din asta, cu excepția satisfacerii curiozității noastre.

Omul trebuie să se dezvolte și să se schimbe el însuși. Poate și trebuie să-și extindă senzorii de percepție interiori, emoțiile, dorințele și gândurile atât de mult, încât va vedea lumile care există în afară lui, însă el le va descoperi când se va descoperi pe el însuși.

De exemplu, un copil mic difera de un adult prin fapul că el percepe o parte mică și îngustă a lumii, chiar daca el practic vede același lucru pe care îl vede și adultul. Întrebarea este ce înseamnă a “vedea”? Toată diferența stă în asta. Noi nu vedem calitățile interioare ale naturii, nu vedem adevărata lume, ci numai nivelul nostru cel mai de jos.

Numai atunci când omul deschide următoarele nivele de absorție, cunoaștere, emoție impresii în el însuși, ca următorul nivel al creației care există în jurul nostru, îi va fi revelat.

În prezent suntem într-o perioadă și o stare în care putem înțelege mișcarea noastră în direcția propusă de oamenii de științî este eronată.

Trebuie să ne întoarcem spre interior, în noi înșine și să ne extindem simțurile. Însă, pentru că acest lucru este conectat cu egoul și este împotriva naturii noastre, noi nu ne dorim asta. Noi ne vindem abilitățile noastre de percepție în schimbul unui egoism mai mic.

Din emisiunea de pe KabTV “Stiri cu Michael Laitman” 2/1/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: