Viața nouă nr. 473 – Miracolele și minunile

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Nitzah Mazoz

Rezumat

Ce este un miracol în conformitate cu înțelepciunea Cabala? Ce este special privind miracolul care a avut loc întâmplat de Chanukah și ce putem face ca acest miracol sa se întâmple, de asemenea, în zilele noastre și să înlăture toate necazurile și stresul din lume?

Un miracol este ceva ce se întâmplă împotriva legilor naturii. Tora sau mai precis înțelepciunea Cabalei, care este considerata intelepciunea adevarului, explică ce este un miracol.

Se pare că lumea este condusă de forța ego-ului. Un miracol este atunci când este revelata acțiunea forței opuse, forța iubirii. Există două linii în dezvoltarea noastră: fluxul egoist natural și forța ascunsă a iubirii, deasupra lui.

Talismanele, binecuvântările, etc., nu au nimic de-a face cu miracolele sau cu ceva supranatural. Acestea sunt pur și simplu lucruri care intaresc o persoana psihologic.

Ar trebui să luptăm cu forța egoului, care ne-a separat și să ne conectam în iubire, în scopul de a-i învinge pe greci. Un miracol are loc numai după eforturi mari de a urca deasupra ego-ului, dar nu reușim și avem nevoie de ajutor. Același război se repetă în fiecare generație. Forța egoului ne domină și trebuie să ne conectam în iubire.

Există corupție teribila în Israel, dar vine, de fapt, din bezna cea mai adâncă, in care Lumina este revelată. În cazul în care oamenii încep să se conecteze, întreaga lume isi va schimba atitudinea față de noi și ne vor purta pe brațele lor. Astăzi ne comportam în conformitate cu abordarea egoista greacă, iar acesta este motivul pentru care lumea ne urăște.

Toată lumea suferă de lipsa conexiunii. Israelul trebuie să fie un exemplu de viață în conexiune și iubire. Acesta este sensul de a fi Lumina pentru națiunile lumii. Acest lucru va fi marea minune Chanukah a timpurilor noastre.

Înțelepciunea Cabalei este revelata astăzi pentru a ne învăța cum să ne conectam în ciuda ego-ul nostru mare. Există un merit deosebit în înțelepciunea Cabalei: ea are ca scop atingerea unui miracol, adică trecerea la natură umană.

Din emisiunea de pe KabTV  „Viata Noua nr. 473 – Miracolele și minunile,” 12/14/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed