Viața nouă nr. 494 – Secretul Zodiacului potrivit Cabalei

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Nitzah Mazoz

Ce se va întâmpla cu mine mâine ? Cum voi avea grijă de mine și de cei dragi ? Ce este viitorul ? Pentru astfel de întrebări serioase și tulburătoare … răspunsul există.

Rezumat:

Din necesitatea de a cunoaște viitorul și a controla viața noastră, am dezvoltat mai multe moduri de a interpreta semnele din jurul nostru. Ochii curioși s-au întors în sus spre stele ale căror traiectorii pot fi anticipate de mii de ani în avans și, de la ele, ființele umane au învățat despre posibile momente și evenimente în viață.

Nu este surprinzător faptul că există astfel de modalități pentru a prezice viitorul, pentru că lumea noastră și întregul univers este un sistem închis, în care toate nivelurile de existență : mineral, vegetal, animal și uman sunt conectate în conformitate cu legile permanente și complete, dar noi încă nu știm la ce ne putem aștepta in următorul minut. Astrologia și metodele similare fac posibil aceast lucru, în cel mai bun caz,  citesc unele semne, dar nu acordă unei persoane abilitatea de a-si influența soarta și de a o schimba .

Metoda de conectare

Una dintre metode face posibila influențarea destinului : înțelepciunea Cabalei. Cei mai mulți dintre noi cred că viața este o chestiune de noroc – sunt norocos sau sunt ghinionist. Potrivit  Cabalei, „noroc” (Mazel) este derivat din cuvântul „Nozel” (lichid). Zodiacul este format din forțe care coboară și „curg” pe noi, activând toate fenomenele și evenimentele, prezentul și viitorul împreună, ceea ce numim viata. Aceste forțe ajung la noi în picături, există pauze sau intervale între ele și  aranjează fiecare moment pentru noi.

Semnele zodiacului nu sunt întâmplătoare, așa cum ne-ar putea părea ; mai degrabă, ele sunt ordonate și se mişcă într-o singură direcție predeterminată. Este posibil să ne imaginăm acest lucru ca o mașină in care călătorim împreună către o singură destinație finală predeterminată, un destin prestabilit. Forțele care lucrează pentru noi pentru a ne aduce se cheamă noroc. Dacă ne pregătim pentru acest scop de la început, de fiecare dată când un „semn” ajunge la noi, ne adaptăm deja la el și  avansăm pe directie, așa că il acceptăm ca „noroc”. Și, invers, dacă nu ne-am acomodat la el, fără să alegem, suntem împinsi înainte prin dificultăți și probleme și acceptăm acest lucru ca „ghinion” și suferință.

Separat si împreună ne putem dota cu cunoștințe pentru a ne transforma, ceea ce fiecare detaliu din viața noastră ne învață si ne arata cum să ne raportam corect la societate și la mediul înconjurător. In fiecare moment ceva ne împinge, ca un obstacol sau ca un ajutor și putem aduna toate aceste forțe împreună și să construim o hartă a vieții noastre de la ele.

Cabala vorbește despre scopul vieții spre care noi toți avansăm, fie prin dorință și înțelegere, fie prin suferință și confuzie. Ea ne învață cum să ne direcționam, astfel încât fiecare semn care ajunge la noi sa fie simţit la fel de bun și ca o binecuvântare. Mai mult decât atât, ne învață cum să chemam aceste semne și să le atragem cu mai multă forță, îmbrățișând forța care vine și consolidarea acțiunii sale. Acesta este modul în care ne vom scurta calea și vom atinge obiectivul predeterminat mai rapid, într-un mod frumos, bun și plăcut.

Din KabTV  „Viata Noua nr. 494 – Secretul Zodiacului Potrivit Cabalei,” 1/8/15

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: