Viața nouă nr. 562 – Rădăcina rasismului

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Yael Leshed-Harel

Rezumat

Diferențele de culoare ale pielii sunt adânc înrădăcinate în natură: negru, alb, galben şi rosu. Problema rasismului nu poate fi rezolvată, pentru că este adânc înrădăcinată în conștiința umană.

Tot ce putem face este un tratament amănunțit și să ne educăm pentru „iubeşte-ţi apropele tău ca pe tine însuți”, cu puterea Luminii care Reformeaza, pentru că egoul nostru natural vrea sa fie deasupra celorlalți și să simtă că este unic și înălțat.

Există patru faze în evoluția materiei, și, prin urmare, există patru culori ale omenirii: alb, negru, galben, si roşu. Împărțirea în patru părți există în fiecare detaliu și este formula generală a creării, י-ה-ו-ה (Yod-Hey-Vav-Hei). Prin urmare, este imposibil să ne referim la toți în mod egal, ci numai să accedem la radacină noastră comună. Este ca și cum o mamă ar avea patru copii, alb, negru, galben, roșu , toţi ai ei și toti născuţi din ea

O persoană se uită la cineva care este diferit de el şi simte o diferenţă. Acest lucru nu poate fi rezolvat prin educaţie sau legislaţie obişnuită. Dezvoltarea modernă a avut loc mai intai printre oamenii albi, apoi galbeni, roșii și, în final negri. Acest lucru nu înseamnă că unul este mai bun decât celălalt; aceasta este pur și simplu ordinea de dezvoltare.

Deci, în istoria umană egoistă, omul alb i-a dominat întotdeauna pe alții și a fost distant. Ei au încercat să corecteze atitudinea negativă față negrii din SUA și au investit foarte mult, dar în cele din urmă vom vedea ca toate că explodează în față noastră. Singura soluție este de a ridica pe om deasupra corpului său, mai sus de inima și mintea lui, mai presus de pământesc și materialism. Atunci omul dobândește o nouă percepție spirituala și vede pe alții în funcție de atributele lor spirituale.

Singura soluție este de a ridica pe om la rădăcina noastră comuna, la nivelul la care nu există diferențe sau distincții. Înțelepciunea Cabalei înzestrează o persoană cu valori ale dăruirii şi cu atribute noi, care pot pune omul afară din el însuși și aproape de ceilalti. „Iubeste-ti aproapele ca pe tine însuți” este singurul lucru care elimina complet rasismul. Nu există nici o altă soluție!

Din KabTV „Viata Noua nr. 562 – Rădăcina rasismului”, 5/5/15

Linkuri în limba engleză:

 VideoPlay Now | Download  AudioPlay Now | Download

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: