Viața nouă nr. 654 – Chanukah: lumină și întuneric în viața

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Yael Leshed-Harel

Rezumat

Dorința de a ne bucura: Dacă eu sunt cel care beneficiază, Lumina nu se bucură de intuneric. Există mai multe dorințe superioare, care nu sunt în noi de la naștere dorința de a umple pe alții, de a da, de a darui. Nu este daruirea cea care ne aduce bucurie, dar se ridica deasupra ego-ului, în felul acesta omul devine sursa de lumină.

Apoi, persoana se potrivește cu sursa generală a luminii din natură, Creatorul, El  o descoperă și  simte o placere imensa.

Viața spirituală e conectarea la sursa de lumină și influențarea Luminii din altii; astăzi, datoria noastră este de a învăța acest lucru. Urmărirea îndeplinirii dorințelor private este „greci” și dăruirea împlinirii altora este „Macabei.” Dezvoltarea reala a personalitatii tale este doar atunci când înveți să fii echivalent cu Creatorul,  dăruind.

Grecii au sfințit Eul, plăcerea pentru sine, fără nici o considerație pentru altii, doar pentru realizări personale. Abordarea evreiască spune că, în felul acesta, ne distrugem pe noi înșine și lumea, ca o crescatura canceroasa care înghite totul. Urmărirea îndeplinirii dorințelor private va aduce o mică scânteie de lumină ici și colo, nimic mai mult .

Abordarea evreiască spune că este posibil să se atingă o mare lumină numai atunci când voi deveni sursa luminii. Iar atunci omul devine etern și complet și sparge toate granițele percepției și devine egal cu forța superioară.

Cand deveniti sursa de lumina pentru alții, deveniți nelimitati. Tu nu trebuie să produci lumină, ci sa fii sursa de lumină, datorita luminii care trece prin tine, ca o priză electrică. Atunci când doriți să treceti Lumina de la unul la altul, descoperiti că toată lumea este conectata la o rețea și la sursa vieții. Un flux nesfârșit de energie umple emotiile, intelectul, conștiința; aceasta este viața sufletului.

Astăzi vom da și vom primi din interior dorința de a exploata totul pentru binele nostru. Spiritualitatea este iubirea unuia pentru altul. Nu e vorba doar de a înțelege acest lucru, ci trebuie să studiati serios și să realizati acest lucru în practică.

Chanukah este sărbătoarea luminii, trebuie să învățăm să aprindem Lumina prin legătura dintre noi. Când ne conectam la alții, emoțiile și intelectul lor să treacă la noi. Si vom deveni infinit mai inteligenti și mai sensibili. Binecuvântarea mea pentru Chanukah este ca Lumina să vină între noi și să ne umple și ne directioneze catre viața superioară bună.

Din emisiunea de pe KabTV „Viata Noua nr. 654 – Chanukah: lumină și întuneric în viață „, 12/1/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed