Viața nouă nr. 669 – legaţi prin fir pentru conectare?

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Tal Mandelbaum ben Moshe

Rezumat

Înțelepciunea Cabalei nu este implicata in studiul fenomenelor care apar în creier. Mai degrabă, este dorința care provoacă fenomenele și  totul este exprimat în emoțiile noastre. În competiție, de exemplu, atunci când  concurăm unul împotriva celuilalt, intensitatea emoției se multiplica și atinge un vârf. O pierdere în competiție produce cea mai puternică reacție emoționala, pentru că este o lovitură directă in mândria cuiva si in stima sa de sine.

Această reacție este mai puternică decât în victoria, deoarece instinctul de bază este de a nu suferi. Pierderea comună este mai puțin dureroasă, deoarece prejudiciul este distribuit impreuna cu alţii și, la urma urmei, mizeria iubește compania.

Ar fi interesant să efectuăm un studiu în rândul persoanelor care studiază înțelepciunea Cabala în ceea ce privește atitudinea lor față de membrii grupului, în condiții de victoria sau pierdere. Natura umană este egoistă, aşa ca unii se bucură de pierderea altora si de progresul lor. Aceste valori pot fi schimbate printr-un mediu ecucaţional; mediul ne influenaţează cel mai mult. Vârful dezvoltarii umane este starea generală de iubire în care toată lumea se simte ca si cum ar fi un singur sistem.

Din emisiunea de pe KabTV ” Viața nouă nr. 669 – legaţi prin fir pentru conectare?,” 1/10/16

Linkuri în limba engleză:

 VideoPlay Now | Download  AudioPlay Now | Download

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed