Viaţa nu se sfârşeşte cu moartea

760.2Condițiile de viață ale ultimei generații impun fiecărui membru al societății să știe cum funcționează această societate, în ce scop există și sub ce formă ar trebui să existe.

Omul trebuie să înțeleagă că nu există altă cale decât modul în care natura ne avansează și ne afectează din toate părțile, iar datoria noastră este să ne îndreptăm în mod conștient spre scopul corect al dezvoltării noastre, fără a face greșeli.

Primul lucru pe care  ar trebui să-l învețe omul și să explice altora este că pacea în societate, pacea pe planetă și pacea în fiecare țară depind una de cealaltă. Vedem spargerea în care este lumea astăzi, în ce conflicte sunt implicate țările și cum afectează acest lucru fiecare om. Mai sunt oameni care sunt nemulțumiți de țară și încearcă să schimbe guvernul în ea.

Trebuie să înțelegem că există o singură modalitate de a repara lumea; altfel ne vom confrunta tot timpul cu aceleași probleme și războaie. Prin urmare, de aceea este atât de necesar să se răspândească Înţelepciunea Cabala, care explică structura lumii și scopul existenței ei și discută posibilitatea de a atinge acest scop în singurul mod: creșterea conexiunii reciproce între toți oamenii.

Numai așa vom putea ajunge la o viață bună și nu doar să trăim confortabil până la sfârșitul zilelor noastre și după noi potopul, ci să obținem viața veșnică. Nimeni nu moare, pentru că nu există moarte; există doar o schimbare în forma existenței noastre. Din când în când, forma noastră este reînnoită în multe cicluri de viață.

Oamenii au visat întotdeauna la viața veșnică. Doar din disperare o persoană încearcă să nu se gândească la cât de scurtă este viața și cât de multă suferinţă există în ea. Trebuie să începem să ne apropiem unul de celălalt; altfel, lumea nu are viitor.

În acest sens, omul este mai nefericit decât un animal pentru că animalul nu știe că va muri și nu își face niciun plan pentru viitor. Omul știe că moartea este în faţă și continuă să trăiască și să se îndrepte către ea – o stare complet dezgustătoare.

Ce ușurare ar fi să știi că viața nu se termină și că există viață după moarte. Universul nostru este infinit și etern. Este timpul să ne luăm rămas bun de la ideea comunistă că omul nu are nimic în viață decât un corp animal. Desigur, corpul animal va muri, dar totul în noi, spiritul uman, va rămâne. Avem ocazia să ne corectăm sufletul, partea interioară, sinele uman care nu dispare și să aparținem eternității.

Din parea a 3a a Lecţiei zilnice de Cabala 11/7/22Scrierile lui  Baal HaSulam “Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: