Viața spirituală în pântece

278.03Întrebare: Dacă am existat inițial la nivel spiritual, de ce am fost coborâți în abisul egoismului?

Răspuns: Pentru că să avem liber arbitru.

Întrebare: Dar nu avem liber arbitru și atunci când ne iubeam?

Răspuns: Bineînțeles că nu. Acest lucru s-a întâmplat sub influența luminii, care îți arăta întregul univers și dependența ta completă de ceilalți.

Ai realizat programul de creație într-un mod complet automat. Erai ca o ființă neînsuflețită, acționând instinctiv, ca un animal corectat, bun.

Dar acest mecanism este necesar pentru a-ți oferi calitatea de dăruire, calitatea de a-ți iubi aproapele, astfel încât să înțelegi ce este în creație. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii plasat între două forțe opuse și, cu ajutorul lor, să începi cumva să alegei ce este mai bine, ce este mai rău, de ce, pentru ce.

Astfel ai deține cunoașterea, analiza și sinteza tuturor tipurilor de fenomene. Atunci te vei cunoaște pe tine însuți și din tine, Creatorul.

Întrebare: Nu l-am simțit pe Creator înainte?

Răspuns: Nu. Te-ai simțit doar pe tine, ca și cum ai fi în El ca un făt în pântecele unei mame care îndeplinește absolut toate comenzile ei, este complet sub controlul ei, dar în același timp, nu este nimeni și nimic.

Te anulezi atât de mult, încât aceste câteva kilograme ale corpului altcuiva, care se află în interiorul corpului mamei, nu sunt resimțite de ea ca un element nedorit. Deși avem întotdeauna o reacție de respingere a unui corp străin, acest corp nu se simte străin, ci dimpotrivă, este iubit și dorit. Imaginați-vă cât de mult este creat de natură invers față de ceea ce există în lumea noastră!

Starea materială a dezvoltării intrauterine este similară cu starea spirituală. Dacă am putea acum, la nivelul la care ne aflăm, să ne anulăm în mod conștient în raport cu spiritualitatea și să ne dăruim complet acesteia, am începe să o simțim, dar într-un volum minim, ca viață spirituală intrauterină minimă.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: