“Viitorul tehnologiei: învăţarea tehnologiei conexiunii” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Viitorul tehnologiei: învăţarea tehnologiei

conexiunii

Într-un fel sau altul, viața noastră de zi cu zi este profund influențată de cele mai mari companii tehnologice din SUA. Informațiile la care suntem expuși, ceea ce consumăm și interacțiunile noastre virtuale depind în mare măsură de platformele online, care s-au confruntat recent cu un obstacol în modul în care fac afaceri. Directorii generali ai Amazon, Google, Facebook și Apple au încercat să infirme acuzațiile de moderare părtinitoare a conținutului, intruziune în confidențialitate și dominare a pieței prin concurență neloială. Dar întrebarea încă fără răspuns este cât de mult contribuieele la apropierea oamenilor. Orice audienţă care nu va iniția o astfel de schimbare va fi superficială și lipsită de sens.

Mințile prodigioase din spatele companiilor tehnologice pot și ar trebui să-și aplice abilitățile pentru dezvoltarea de software dedicat conexiunii, inclusiv simulatoare de relații umane dezirabile și modul de realizare a acestora. Ideea este de a vizualiza o conviețuire perfectă și o interdependență în care indivizii funcționează ca niște rotițe, învățând pașii pentru realizarea acestei viziuni a integrării ideale între oameni. Pentru a atinge acest obiectiv, jucătorul va urma un proces treptat pe mai multe niveluri de avansare până când fiecare se va simți conectat confortabil.

Profunzimea neîncrederii americane față de astfel de giganți tehnologici a fost dezvăluită într-un studiu realizat de Pew Research în iunie. 72% dintre adulții americani consultați în sondaj au declarat că marile companii de tehnologie au prea multă „putere și influență” în politică. La începutul acestui an, un alt sondaj a constatat că 65% dintre oameni nu considerau extinderea industriei asupra concurenților mai mici, ca benefică pentru utilizatori.

Modul în care social media gestionează ceea ce sunt considerate informații nesigure și dăunătoare este, de asemenea, controversat. În semn de protest, peste o mie de companii și-au scos reclamele de pe Facebook pentru a boicota acuzațiile de inacțiune din partea platformei media împotriva discursului din ură.

Aprindeţi Focul Iubirii

Viața publică americană este dominată de ură și lipsa coeziunii sociale, din toate părțile. Tulburarea crescândă în Portland și în alte orașe importante, pe lângă schisma politică severă care a aprins America în ultimii ani, este un incendiu care nu va fi liniștit, până când toate părțile interesate nu vor găsi un teren comun unde să poată crește peste diferențele lor și să creeze încredere și înțelegere reciprocă.

Tocmai atmosfera turbulentă din America oferă oportunitatea convingătoare pentru a deschide ochii către nevoia urgentă de unitate, mai presus de tot ce-i desparte, deoarece alternativa este periculoasă pentru toată lumea. Este scris: „Ura stârnește certurile, iar iubirea acoperă toate crimele” (Proverbe, 10:12). Cu alte cuvinte, timpul este esențial pentru crearea condițiilor pentru a ne apropia unul de celălalt fără a șterge diferențele dintre noi, construind un acoperământ de frăție și respect deasupra lor, pentru a permite calmul și pacea..

Giganții tehnologiei informației ar putea juca un rol esențial în facilitarea apropierii, empatiei și sprijinului reciproc între oameni, deși condițiile actuale create de aceste platforme servesc scopului opus. Aceștia au căzut pradă intereselor politice, calomniei și respingerii prin intimidare și rușinare. Dar natura însăși trage o linie roșie peste orice lucru care nu promovează conexiunea calitativă deasupra separării și a distanţării.

Tehnologia Conexiunii

Actuala pandemie a modelat o realitate nouă în care relațiile umane echilibrate apar ca singura cale pentru ca umanitatea să ajungă la stabilitate, și să prospere. Prin urmare, lumea a intrat în epoca pentru o nouă viziune a dăruirii reciproce, în toate ȋncercările sale.

Avem nevoie de platforme tehnologice care să ilustreze într-un mod ușor de utilizat, cum să ne conectăm corect. Eșecul sau succesul în afaceri al companiei se va baza pe capacitatea sa de a îndeplini și de a facilita nevoia umanității de a atinge obiectivul crucial, de realizare a unității.

Mințile prodigioase din spatele companiilor tehnologice își pot și ar trebui să-și aplice abilitățile pentru dezvoltarea de software dedicat conectării, inclusiv simulatoare de relații umane dezirabile și modul de realizare a acestora. Ideea este de a vizualiza o conviețuire perfectă și o interdependență în care indivizii funcționează ca un sistem de rotițe, învățând pașii pentru realizarea acestei viziuni de integrare ideală între oameni. Pentru a atinge acest obiectiv, jucătorul va urma un proces treptat pe mai multe niveluri de avansare, până când fiecare se va simți conectat ȋn mod plăcut.

Afacerile care dezvoltă software și mijloace pentru avansarea umanității sunt viitorul, deoarece vechea paradigmă a concurenței nesăbuite a devenit irelevantă, într-o realitate din ce în ce mai interdependentă. Astfel, ceea ce lumea are nevoie cel mai mult acum este o existență mai coezivă. Viziunea noastră comună și munca în această direcție sunt ceea ce va asigura prosperitatea și pacea tuturor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed