Virusul ne înmoaie inimile

Ne aflăm într-o perioadă specială, de pregătire pentru a părăsi Egiptul. Aceasta este o pregătire multilaterală, deoarece trebuie să ne dăm seama că suntem ținuți în sclavie Egipteană, sub stăpânirea Faraonului, egoismul nostru, care ne încurcă și nu ne permite să scăpăm.

Trebuie să ne simțim conectați, ca și cum am fi într-o cămașă de forţă, în captivitatea propriului egoism, care stăpânește peste toate gândurile, dorințele și mișcările noastre. Cu cât vom simți mai mult această putere străină, cu atât vom putea avansa spre ieșire și ne vom împlini dorința de a scăpa de egoism.

În fiecare zi vom simți din ce în ce mai mult puterea egoismului. Coronavirusul ne va ajuta să ne dăm seama că am fost întotdeauna sclavi ai Faraonului, chiar dacă nu am observat asta. Întreaga noastră viață trecută a fost stabilită în conformitate cu legile, regulile de conduită și programul Faraonului.

Întreaga lume este Egiptul, dar oamenii nu se simt ca sclavi ai unui conducător rău. În schimb, ei consideră că viața lor este normală, sub un rege bun, căruia îi pasă de ei. Faraonul nu cere nimic de la noi, decât să-i onorăm legile și să-i venerăm valorile.

Așa stăteau lucrurile. Deodată, a apărut o putere străină, numită coronavirus și ne arată cât de dezgustătoare sunt relațiile noastre și cât de insuportabilă este puterea Faraonului. Acest lucru devine evident dacă cineva îl părăsește și îl privește din exterior, în loc să-l accepte ca fiind inevitabil și ca lege a naturii.

Este nevoie ca noi să revizuim toate legăturile de lucru și familiale pe care le-am construit înainte, precum și atitudinile noastre față de viață și de moarte. Nu trebuie să ne întoarcem la vechile noastre abordări Acest virus ne oferă o oportunitate de a rezolva starea noastră trecută. Să o analizăm și să aflăm dacă vrem să continuăm cu viața noastră, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Ne-a plăcut acel fel de viață? Ce fel de bucurie am experimentat călătorind din loc în loc, cumpărând tot ceea ce reclamele ne-au încântat să cumpărăm? Toată viața noastră a fost construită conform șablonului impus nouă de mass-media și reclame, care ne dictau cum să gândim, ce să cumpărăm și cum să acționăm.

O revizuire completă este primul pas în corectarea noastră. Vom încerca să evaluăm ce a fost bun și ce a fost rău. Apoi, ne vom imagina o nouă stare, o nouă viață și cum am putea să ne schimbăm spre ea.. Până la urmă, chiar înainte de epidemie, viața noastră nu era senină.

Noi nu am ales cum să trăim; egoismul nostru a ales pentru noi și ne-a împins să construim tipul de societate, mediu și lume care îi era convenabil. Ne-a transformat în dușmanii naturii. Am distrus-o; am ars și ucis plante și animale, astfel încât nu mai există niciun loc pe pământ unde să putem trăi normal.

Am construit case de beton în care ne ascundem de toată lumea și ne este frică unul de celălalt. Copiii noștri au mers și mai departe și se ascund în calculatoare, astfel încât nu a mai rămas decât lumea artificială pe care am creat-o pentru ei.

Coronavirusul, care ne-a zguduit atât de tare, ne oferă posibilitatea de a vedea unde suntem, unde am ajuns și cine suntem, atât de mândri de mintea noastră, de iluminare și libertate, care ar putea construi un alt tip de viață pentru noi înșine.

Poate că suntem doar animale care se dezvoltă conform programului egoist al naturii instalat în noi? Egoismul ne obligă să construim relații care duc la război, distrugere și crize globale.

Ne-am așteptat de multă vreme la o criză. Dar deodată, coronavirusul a apărut la locul său. Asta este ceva nou: nu o criză financiară și nici un război, ci o criză a relațiilor noastre. În primul rând, virusul ne rupe legăturile. Obligă pe fiecare să se izoleze și să se teamă de o amenințare comună. Astăzi, toți locuitorii acestei lumi se tem de un lucru comun. Este bine că nu ne temem unul de celălalt, ci de un dușman comun.

Poate, pe fondul fricii de coronavirus, ne putem conecta mai bine între noi, să ne ajutăm unii pe alții, să ne apropiem și să simțim că aparținem unei singure umanități? Se dovedește că astfel, coronavirusul este prietenul și ajutorul nostru, indicatorul Creatorului de sus? La urma urmei, El a fost capabil să ne rezolve discordia și să ne unească!

Imaginează-ți că ai mulți copii care se ceartă în permanență unii cu alții, se luptă și strigă și nu știi cum să îi calmezi. Acum, dintr-o dată, apare ceva care rezolvă lupta, îi îndepărtează pe copii unul de celălalt și, în loc de pretențiile unuia împotriva altora, ceva extern le dă o atenționare generală. O nenorocire comună ne reunește și ne oferă un motiv să ne gândim la un singur lucru și să ne simțim la unison.

Să vedem în acest virus un mijloc de apropiere unul de celălalt; că ne înmoaie inimile. Deși îl asociem cu privări și temeri, nu este așa, el iese din dragoste. Vine la noi cu iubire, nu cu băţul, cu ură sau cu amenințare.

În loc să ne despărțim unul de celălalt, virusul ne va oferi posibilitatea de a construi noi relații între noi. Virusul ne exprimă egoismul, deoarece se stabilește acolo unde există egoism. Se dovedește că trebuie să căutăm nu un virus, ci egoismul și, astfel, vom descoperi tot mai mult răul și ne vom îndepărta de el. Și după ce ne-am transformat atitudinea într-una bună, cu această atitudine vom vindeca totul,.

Ne vom putea îmbrățișa reciproc fără teamă de infecții sau viruși. Întreaga lume va fi conectată cu legături bune, prietenoase. Fiecare se va gândi, în primul rând, la ceea ce înseamnă bine în ochii celuilalt și apoi se va apropia de el, în consecință.

Adică, mă ridic deasupra egoismului meu, aflu ce este bine în opinia altor oameni și construiesc legături cu ei, pe această bază. Aceasta seamănă cu ordinea muncii spirituale: restricție, ecran (refuzul de a lucra cu dorinţele cuiva) și lumina reflectată (dorința de a dărui conform percepției binelui).

Se pare că fiecare criză a fost dată în beneficiul nostru. Este scris că „Nimeni nu este crud pe domeniul regelui.” Cineva trebuie doar să avanseze rapid, zi de zi, iar cel mai important lucru nu sunt acțiunile fizice, ci cele spirituale.

În caz contrar, oportunitatea de corectare pe care ne-o oferă acest virus va dispare. Atunci natura ne va împinge prin măsuri mai dure iar noi nu ar trebui să le așteptăm. Haideți să înaintăm în direcția noastră și să o ajutăm prin propria noastră alegere liberă.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de |Cabala 3/18/20,, Lecția pe tema „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed